Kargo taşımacılığında Turkish Cargo dönemi

Kargo taşımacılığında Turkish Cargo dönemi

THY alt markası olarak uçuş ağı ve filosunu kullanan Turkish Cargo’nun ilave depo sahası faaliyete başladı.

Yeni inşa edilen tesis, Türk Hava Yolları'nın kargo alanındaki büyümesinde önemli bir rol üstleniyor. Turkish Cargo, Atatürk Hava Limanı, 06/24 numaralı pist sonunda, bugün gerçekleşen törende hizmete açılan yeni depo sahası ile yatırımlarına devam ediyor.


İlk uluslararası kargoyu 1936 yılında taşıyan Türk Hava Yolları’nın, posta ve önemli dokümanlarla başlayan kargo nakilleri, müşteri ihtiyaçlarına göre zaman içerisinde farklılık ve çeşitlilik göstermeye başladı. 2000 yılına gelindiğinde ise, Türk Hava Yolları bünyesinde gerçekleşen yeniden yapılanma sürecinde kargo departmanı, “Turkish Cargo” ismi altında düzenlenerek, alanında uzman ekibi ile daha aktif ve güvenli bir araç olarak küresel hava kargo sektöründe tercih nedeni oldu.

10 bin 500 m2 kapalı alan üzerine kurulan yeni depo sahasının teknik özellikleri ise;

Arazinin kapalı alan boyutları 70m X 150m = 10.500m2, ULD (Unit Load Device) depolama kapasitesi = 333 adet + 1000m² posta için operasyon alanı, Soğuk hava depolama alanı: 700m2, 5 adet soğuk hava deposu; bunlardan 2 adedi 2C˚-8C˚, 2 adedi 15C˚-25C˚, 1 adedi ise her iki varyasyonda çalışabilir özellikte, Soğuk hava depolarında ULD (Unit Load Device)depolama kapasitesi: 56 palet, Sahada görülebilecek elektrik kesilmelerine karşı bağımsız bir jeneratör. Bu sayede soğuk zincirin olası elektrik kesintilerinden de korunması sağlanıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.