Karlsruhe’de toplu taşıma fuarı

Karlsruhe’de toplu taşıma fuarı

Almanya'nın Karlsruhe kentinde, "IT-Trans" adıyla açılan Avrupa'nın en büyük Toplu Taşımacılık için IT Çözümleri Konferans ve Fuarına 23 ülkeden toplam 150 firma katıldı.

Fuardaki Türk standını ziyaret eden Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen ve Karlsruhe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Robert Huber, firma yetkililerine başarılar diledi. Fuara üçüncü kez katılan Kentkart Uluslararası Pazarlama Müdürü Güliz Öztürk, firmalarının fuara akıllı ulaşım sistemleri "KENTKART" ile katıldığını belirtti. “Kentkart, toplu taşımanın gereksinimlerini karşılamaktadır”
Güliz Öztürk, firmalarının geliştirdiği yazılımları ve ürettiği donanımları ile dünya çapında bir Bilgi Teknolojileri şirketi olduğunu söyleyerek, “1998'den bu yana insan hayatını kolaylaştıran birçok sistem ve uygulamayla ilklere imza atan KENTKART, bütün bu sistem ve uygulamalarıyla 'toplu taşıma'nın gereksinimlerini ve beklentilerini karşılamaktadır” dedi.
“Pek çok uluslararası projeyi yürüterek, hedeflerimizi büyütüyoruz”
Elektronik ücret toplama, otomatik araç yönetim, yolcu bilgilendirme ve kamera güvenlik sistemleri ile alternatif ödeme uygulamaları alanlarında uzmanlaşmış olan Kentkart’ın aynı zamanda pek çok uluslararası projeyi de yürüttüğünü dile getiren Öztürk; “Bünyemizde barındırdığımız genç bilim insanlarının desteğiyle ve yapmış olduğumuz AR-GE yatırımlarıyla sürdürebilir çözümler elde etmiş olup bu doğrultuda hedeflerimizi büyükmekteyiz” diye konuştu.
Fuar kapsamında eğitimler ve toplantılar sürecek
Fuarda ve konferanslarda, Geleceğin Otobüs Sistemleri, 'Kent İçi Ulaşımda Dekarbonizasyon’, 'Metro Sistemlerinin Otomasyonu’ ve 'Entegre Ulaşım’ alanlarında çalıştaylar ile 'Toplu Taşımacılık Yöneticileri’ eğitim programının çeşitli modülleri de düzenlenecek. Bu etkinliklerin dışında sadece UITP üyesi kurumların katılabildikleri komite, komisyon, çalışma grubu ve özel eğitim/proje toplantıları ise hemen hemen her gün düzenlemeye devam edilecek. www.tasimacilar.com 22.02.2012 / 16:59