Karma kullanım için Michelin Recamic XDY4

Karma kullanım için Michelin Recamic XDY4

Şantiye ve yol içi/yol dışı karma kullanım için tasarlanan Michelin Recamic XDY4, farklı desen yapısı sayesinde tek bir lastikle bütün ihtiyaçları karşılıyor.

Dayanıklılık, performans, enerji tasarrufu ve uzun ömürlülüğüyle bilinen Michelin ağır vasıta lastiklerinin kaplanabilirlik özelliğiyle ulaştırma ve taşıma maliyetlerini düşürdüğünün altı çizildi.

Michelin, daha fazla enerji tasarrufu ve daha az hammadde kullanımının yanı sıra karayolu taşımacılık faaliyetlerinde kârlılığı artırmak amacıyla geliştirdiği lastiklerinde her şartta en iyi verimi sağlamayı hedeflediği belirtildi.

Ayrıca Michelin’in, güçlü karkas yapısı sayesinde kaplanabilirlik özelliğini de bir arada sunduğu, böylece yakıt tasarrufundan sonra yedek parça maliyetlerinde de düşüş sağladığı da verilen bilgiler arasında.

Michelin’in sektörün ihtiyaçları doğrultusunda sürekli hareketliliği ve verimliliği artırma çabasıyla ürettiği Michelin Recamic XDY4 ağır vasıta lastikleri, bir önceki nesline göre daha uzun kullanım ömrü sunan ve farklı sırt deseni sayesinde yol içi/yol dışı ve şantiye kullanımını aynı anda sunuyor.

Mart ayından itibaren pazara sunulacak olan XDY4, yol içi/yol dışı karma kullanım amaçlanarak dizayn edilen sırt deseniyle şantiye ve inşaat sektöründe hafriyat ve damperli kamyon kullanıcılarının ihtiyaçlarını en iyi derecede karşılamayı hedefliyor.

Yeni Michelin Recamic XDY4’ün kaplama sırt deseni, Michelin X Works XDY deseninden geliştirildiği belirtildi. Verilen bilgilere göre bir önceki nesil XDY3 kaplama sırt desenine kıyasla özel açılı geometrik kanal yapısıyla yüzde 30 daha az taş toplayan XDY4, bu özelliğiyle lastik diplerinde meydana gelebilecek hasarları azaltıp, toplam ömrü artırıyor. Özel tasarlanan omuz blokları sayesinde XDY4, zorlu çalışma koşullarında yırtılma ve açılmalara karşı korumak için dış blok kenarlarına eğim verilerek üretiliyor. Kullanım ömrünün artırılması ve aşınmaların azaltılması için geliştirilen kauçuk karışımı, aynı anda yırtılma ve parçalanmalara karşı da daha dayanıklı hale getirildi. “V” tipi tasarlanan sırt deseniyle su ve çamur tahliyesi artırılıp, bu sayede her türlü yol koşulunda tutuş ve çekiş gücü artırıldı.

Recamic lastik sırt kaplama ürünleri Michelin lastikleri teknolojisiyle üretilip orijinal Michelin sırt desenlerinden geliştiriliyor.

Hurda lastik sayısını azaltacak

Recamic kaplama projesinin doğal kaynakları korumanın yanı sıra orijinal karkas, sırt kuşakları ve diğer malzemelerin büyük kısmını koruyarak, yeni bir lastiğe kıyasla yüzde 70-80 daha az kauçuk kullanılmasını sağladığı belirtildi. Ayrıca, lastik ömrünün uzaması ve kaplamanın geliştirilmesi, geri kazanılması gereken hurda lastik sayısını da önemli ölçüde azaltıyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.