Karsan Comwex'te küçük otobüslerinin prototiplerini de sergileyecek

Karsan Comwex'te küçük otobüslerinin prototiplerini de sergileyecek

Karsan; Comwex Fuarı’nda Karsan markalı yeni ürün ailesinin ilk üyesi olan JEST’i sergiliyor ve küçük otobüs kategorisindeki “CXL” ve “MPXL” proje kodlu final prototiplerinin Türkiye tanıtımını gerçekleştiriyor.

Karsan, bu yıl 4.’sü düzenlenen Comvex Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı’nda en yenilikçi ürünlerini Hall 2’de yer alan standında sergiliyor. 14 – 17 Kasım 2013 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarda; Karsan 12 ve 18 metre CNG’li BredaMenarinibus marka otobüs modellerinin yanısıra Mayıs ayında pazara sunduğu Karsan markalı JEST minibüsü ve ailenin diğer üyeleri CXL ve MPXL proje kodlu final küçük otobüs prototiplerini ve Hyundai Truck HD75 Euro 5 katı atık toplama aracını sergiliyor.


Karsan’ın Tüm ürünleri Comwex’te

Yeni ürün ailesiyle birlikte Karsan’ın OEM kanadının daha da güçlendiğine dikkat çekerek dünya çapında değişen ulaşım trendlerine uygun ürün gamının çeşitleneceği belirten Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançın KitapçıComvex Fuarı’nda düzenlenen Basın Toplantısı’nda” Karsan markalı JEST minibüsümüzün yanısıra final prototiplerini görmüş olduğunuz MPXL ve CXL proje kodlu küçük otobüslerimiz; örme şasileri ve arkadan motorlarıyla bir otobüs DNA’sına sahip olup, sınıflarında yolcu taşımacılığına en uygun şekilde geliştirilmiş ürünlerdir. Çağdaş engelsiz ulaşım özelliğine sahip CXL’de, aracın içine tek bir adımla girip basamaksız bir alanda ilerleyip yine tek bir adımda araçtan çıkabiliyorsunuz. Ayrıca bu üründe “ECAS” (Şasi Alçaltma ve Yükseltme Sistemi) ve “Kneeling” (Şasi Yana Yatma Sistemi) fonksiyonları standart olarak yer alıyor. MPXL ise sınıfının en geniş bagaj hacmiyle ve yüksek yolcu konforuyla rakiplerinden ayrışıyor. Bu araçlarımızı 2014’ün ikinci çeyreğinde Euro V – EEV dizel olarak pazara sunacağız” dedi.

Karsan’ın Mayıs ayında piyasaya sunduğu engelsiz erişim özelliği ile, alçak tabanlı,Wi-Fi özellikli, şehiriçi kullanımına uygun, düşük dönüş yarı çaplı 6 metrelik JEST, farklı koltuk diziliş alternatifleriyle Sınıf A’da 21 kişiye, Sınıf B’de ise 15 kişiye kadar yolcu kapasitesi sunuyor. Karsan JEST, modern tasarımı ve üstün özellikleriyle gelişen değişen şehirlerin dokusuna uyum sağlıyor, tüm gününü trafikte geçiren sürücüler için de konfor sunuyor. Karsan’ın yeni ürün ailesinin en küçük üyesi JEST, lansmanından bu yana 23 ilde hizmet vermeye başladı.

8 metrelik “CXL” ve “MPXL” proje kodlu prototipleri de Fuarda

Karsan, Comvex Fuarı’nda engelli erişimine uygun JEST ile birlikte JEST’in dahil olduğu ürün ailesinin en yeni üyeleri “CXL” ve “MPXL” proje kodlu final prototiplerini de tanıtıyor. 8 metre uzunluğunda, farklı koltuk yerleşim alternatifleri ile 60 kişiye varan yolcu kapasiteli “CXL”; alçak taban özelliği ve düşük işletim maliyeti ile kullanıcılara verimlilik sunuyor. Arkadan motor ve otomatik vites seçeneği de CXL’in önemli özellikleri arasında yer alıyor.


Turizm ve servis taşımacılığında faaliyet gösterecek 8 metre uzunluğundaki MPXL ise; esnek koltuk yerleşimi ile 31 yolcu kapasitesi ve yenilikçi tasarımıyla göz dolduran bir araç. Sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip olan MPXL, arkada yer alan motor yerleşimi ve ön bağımsız süspansiyon sistemi sayesinde yüksek yolcu konforu vaad ediyor. Türkiye pazarına ilk kez görücüye çıkan her iki küçük otobüs de güçlü performans ve yakıt ekonomisi sağlayan motora sahip.


BredaMenarinibus, 12-18 metrelik Avancity ve Hyundai Truck HD7’de fuarda yerini aldı Eylül 2010’da İtalyan otobüs markası BredaMenarinibus ile seri üretim ve dağıtım faaliyetlerini içeren stratejik ortaklık niteliğindeki nihai anlaşmayı imzalayan Karsan, anlaşma sonrasında Bursa Akçalar Fabrikası’nda ürettiği otobüsleri kentlerin hizmetine sunmaya başladı.

Sürücü ve tüm yolcular için erişim ve seyahat konforu ön planda tutularak tasarlanmış olan BredaMenarinibus otobüsler tam alçak tabanlı, geniş iç koridor ve Çevreye duyarlı doğal gazlı motoru sayesinde de düşük yakıt tüketimi sunuyor. Karsan, Comvex’deki standında 12 metre Avancity CNG (doğalgazlı), 18 metre Avancity CNG (doğalgazlı) körüklü otobüs modellerini sergiliyor.

Karsan standında ayrıca Hyundai Truck HD75 Euro 5 katı atık toplama aracı sergileniyor. Yüksek teknolojisi, sorunsuz hizmeti ve dayanıklı yapısıyla belediyelerin büyük beğenisini kazanan Hyundai Truck HD Serisi kamyonlar, Türkiye çapında 400’ü aşkın kurumda 2010 yılından bu yana başarıyla hizmete devam ediyor. 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.