Karsan EYAF Fuarı’nda Jest’i sergiledi

Karsan EYAF Fuarı’nda Jest’i sergiledi

Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF)’na katılan Karsan 5 metreden 18 metreye kadar uzanan tamamı alçak tabanlı ve engelli taşımasına uygun araçlarını sınırsız ulaşım çözümleri vizyonuyla sergiledi.

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen ve engelli taşımasına uygun olarak üretilen birbirinden farklı proje, hizmet ve ürünlerin sergilendiği Engelsiz Yaşam Fuarı’na katılan Karsan’ın engel tanımayan minibüsü Jest, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

İhtiyaçlar doğrultusunda gelişen teknoloji ‘Jest’i otaya çıkardı

Toplu taşımacılık sistemlerindeki ihtiyaçlar ve değişimler takip edilerek Karsan’ın kardeş kuruluşu Hexagon Studio tarafından geliştirilen Jest, herkese modern toplu ulaşım sağlarken engelli, hareketi kısıtlı ve yaşlı bireylerin hayatın içinde tüm bireylerle eşit şartlarda yer almalarını amaçlıyor. Engelsiz Erişim için yürürlükte bulunan yasa ve yönetmeliklere uygun olarak tasarlanan Jest, etkin ve verimli bir toplu taşıma aracından beklenen özellikleri bünyesinde barındırıyor. Sadece ortopedik değil, görme engelliler için de engelsiz erişim sunan Jest, gelişmiş rampa sistemi, indi-bindi hızını artıran geniş ve basamaksız yolcu kapısı, alçak tabanı, ferah iç mekanı, panoramik camları ve ilave birçok özelliği sağlarken, araç içi kablosuz internet bağlantısını da opsiyonel olarak sunuyor.

Karsan’ın, Kasım ayında tanıtımını gerçekleştirdiği kendi markasına sahip yeni ürün ailesinin üyeleri, Concept V1 taxi ve binek modelleri ve Akçalar fabrikasında üretmekte olduğu BredaMenarinibus marka otobüsleri de engelsiz erişime uygun olarak tasarlanıp üretiliyor. Ürettiği otobüsleri İstanbul, Roma, ve Bolonya’da hizmete sunan Karsan toplu ulaşımda engelsiz erişimin liderliğini sürdürmeyi hedefliyor

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.