Karsan ve İETT Kağıthane garajında bir araya geldi

Karsan ve İETT Kağıthane garajında bir araya geldi

İETT ile 2012 yılında toplamda 490 otobüsün alımı için anlaşma imzalayan Karsan, İETT yetkilileri ile Türkiye’nin en büyük doğalgaz dolum tesisinin bulunduğu Kağıthane garajında düzenledikleri iletişim ve işbirliği toplantısında bir araya geldi.

Ağustos 2012’de İETT ile 240 adeti 12m CNG’li ve 250 adeti 18m körüklü dizel olmak üzere toplam 490 otobüs üretimi için 128 milyon Euro’luk anlaşma imzalayan Karsan; Bursa’daki fabrikasında ürettiği 240 adet 12m CNG’li BredaMenarinibus Avancity aracının İETT’ye teslimatını tamamladı.

Karsan, teslim ettiği bu otobüsler için doğalgaz dolum tesisinin kurulumunun yanı sıra beş yıl boyunca da bu tesislerin işletiminden, tüm araçların bakım onarımlarından ve temizliğinden de sorumlu olacak.


Karsan’dan taşımacılıkta sınırsız hizmet

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve İETT’nin ilgili yöneticileri ile Avrupa’nın 2’inci Türkiye’nin de en büyük doğalgaz dolum tesisi Kağıthane garajında düzenledikleri İletişim ve İşbirliği Toplantısı’nda bir araya gelen Karsan Ceo’su Murat Selek, "Sınırsız Ulaştırma Çözümleri" vizyonu kapsamında en küçükten en büyüğe toplu taşımacılıkta sınırsız hizmet vermeyi amaçladıklarını ve bu bağlamda geçen sene İETT ile imzaladıkları anlaşmanın Karsan için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türkiye’nin en büyün doğalgaz dolum tesisinin de açılışının yapacaklarını belirten Selek, yaptığı konuşmada “ 240 adet 12m CNG’li otobüsümüzü öngörülen zamandan önce İETT’ye teslim etmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Çok yakın zamanda, garajımızda yer alan, Türkiye’nin en büyük doğalgaz dolum tesisinin de resmi açılışını yapacağız. Proje sürecinde; araçların üretiminde, dolum tesisinin kurulumunda ve Bakım Onarım Kademesi’nin işletiminin devralınmasında İETT ile yakın işbirliği içinde çalıştık, adeta bir aile olduk” ifadelerini kullandı.


21. yüzyıla yakışan bir hizmet modeli

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ise İETT’nin yeni projeler geliştiren vizyoner yönetim anlayışına sahip olduğuna dikkat çekerek; “Farklılaşmayı ilke edinen bir kamu kurumu olarak; uluslararası gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve yaptığımız çalışmaları uluslararası platformlarda tescil ettiriyoruz” dedi.

Kamu ve özel sektör iş birlikleri sonucunda geliştirilen projelerle örnek teşkil ettiklerini belirten Baraçlı 21. Yüzyıla yakışan bir hizmet modellini sunmak için bin 705 adetlik bir otobüs ihalesi gerçekleştirdiklerinin altını çizerek “İhale kapsamında Karsan’ın eksiksiz, hatasız ve zamanında teslimatı bizi oldukça memnun etti. Mühendisinden, işçisine, tüm Karsan çalışanlarına teşekkür ederiz. Geleceğe dair adımlar atan İETT, bundan sonra da farklı projelerde yer alıp Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edecek” diye konuştu. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.