Karsan Yeni Nesil Ürünlerini Busworld Kortrijk Fuar’ında Tanıttı

Karsan Yeni Nesil Ürünlerini Busworld Kortrijk Fuar’ında Tanıttı

Karsan, yeni toplu taşımacılık ürün ailesinin ilk üyesi JEST’i, CXL ve MPXL proje kodlu prototipleri ve 18 m körüklü BredaMenarinibus marka otobüsünü Busworld Kortrijk’ Fuarı’nda sergiledi.

Busworld Kortrijk Fuarı’na bu yıl ilk kez katılan Karsan, yeni toplu taşımacılık araçlarını ve prototiplerini iki ayrı standta sergiliyor. Karsan, engelsiz erişimine sahip JEST minibüsünün Batı Avrupa prömiyerini Busworld’de gerçekleştirdi. 2014 yılının ilk çeyreğinde pazara çıkacak üyeleri; “CXL” ve “MPXL” proje kodlu prototiplerini tanıtan Karsan, Akçalar fabrikasında ürettiği BredaMenarinibus marka otobüslerinin de Avrupa normlarına uygun 18m körüklü versiyonunu ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Karsan’ın Jest’i ilgi odağı oldu

Karsan’ın Busworld Kortrijk’de, Türkiye pazarına sunduğu engelsiz erişim özelliğine sahip, alçak tabanlı, yüksek tavanlı, ücretsiz Wi-Fi ile 6 metrelik JEST ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Karsan’ın kardeş kuruluşu Hexagon Studio tarafından tasarlanan, Sınıf A ve Sınıf B opsiyonu bulunan, azami 21 yolcu kapasiteli JEST, düşük yakıt ve bakım giderlerine sahip olan yeni motoru ile avantaj sağlarken, tüm gününü trafikte geçiren sürücüler için de konfor sunuyor.

MPXL’ler stantta yerini aldı

Karsan standında 8 metrelik CXL proje kodlu yeni şehir içi midibüsü ve MPXL proje kodlu turizm/ servis taşımacılığı amacıyla kullanılacak olan midibüsün prototipleri de stantta yerini aldı. Engelsiz erişim özelliğine sahip, alçak tabanlı CXL, bağımsız ön süspansiyon sistemi, 60 kişiye varan yolcu kapasitesi ve düşük işletim maliyeti ile kullanıcılara güven ve verimlilik sunuyor.

BredaMenarinibus marka otobüsler ferah ve konforlu ulaşımın adresi

Karsan fuarda ayrıca Akçalar Fabrikası’nda ürettiği 18m körüklü Euro 6 motora sahip BredaMenarinibus marka otobüsünü de sergiliyor. BredaMenarinibus marka otobüsler tam alçak tabanlı, engelli erişimine uygun olmasıyla dikkat çekiyor. Sürücü ve tüm yolcular için erişim ve seyahat konforu ön planda tutularak tasarlanmış olan bu otobüsler sınıfının en geniş iç koridor alanına sahip olmalarıyla ferah ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlıyor.

‘Ulaşım sistemleri trendlerini inceliyoruz’

Karsan CEO'su Murat Selek yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:"Karsan sürekli olarak dünya çapında değişen ulaşım sistemleri trendlerini inceliyor. 5 metreden 18 metre ve ötesine kadar uzanan ürün gamımız ile ihtiyaca uygun araçlar sunmayı amaçlıyoruz. Busworld Kortrijk’de geliştirdiğimiz bu yeni ürün ailesine ait -bazısı prototip olan- ürünleri, 18 metrelik körüklü otobüsümüz ile birlikte sergilemekten gurur duyuyoruz” dedi. Selek Karsan’ın ihracat performansına da dikkat çekerek şunları söyledi: ‘2012 yılında, toplam 15.500 araç üreten Karsan, bu araçlardan 11.000 adedini 34 ülkeye ihraç etti. Aynı yıl, Karsan’ın konsolide cirosu 250 Milyon Euro’ya ulaşmış ve bu cironun 85 milyon Euro’su ihracattan elde edilmiştir’ dedi. 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum