Karsan’a Cirosunu En Çok Artıran İkinci Şirket Ödülü

Karsan’a Cirosunu En Çok Artıran İkinci Şirket Ödülü

Karsan, sektör için oldukça zorlu geçen 2016 yılından önemli bir satış grafiği çizdi.

Bu başarısını aldığı ödüllerle de taçlandıran Karsan, son olarak Türkiye ekonomisine önemli katkı yapan Anadolu şirketlerinin ödüllendirildiği “Anadolu 500 Ödül Töreni’nde” “cirosunu en çok artıran şirket” kategorisinde ikincilik ödülünü aldı.

Bursa’da yer alan  iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, otomotiv sektörünün zor bir dönem olarak tarif ettiği 2016’da önemli başarılara imza attı.  2016 yılının ilk 9 ayında 65.4 milyon dolar ihracat geliri elde eden Karsan, ciroda da önemli bir başarı elde etti ve bu başarılarını aldığı ödüllerle de taçlandırdı. Karsan, Ekonomist Dergisi ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliği ile bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen ve Anadolu’da başarılı şirketlerin ödüllendirildiği “Anadolu 500 Ödülleri” töreninde 2015 yılı mali tabloları üzerinden yapılan değerlendirmeye göre “cirosunu en çok artıran ikinci şirket” ödülünü aldı. En son açıklanan rakamlara göre ise Karsan 2016’nın ilk 9 ayında 490 milyon TL gelir elde etti.

Karsan CEO’su Okan Baş, konuyla ilgili olarak 2016’nın sektör açısından oldukça zor bir yıl olduğunu ancak kendilerinin bu dönemde önemli başarılara imza attıklarını söyledi. Okan Baş, “2017 yılı ise bizim için daha fazla sahada olacağımız bir yıl olacak. Bu yıl yurtiçinde daha çok müşteriyle iletişime geçeceğiz. Yurt dışı pazarlara daha fazla ağırlık vereceğiz” dedi.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.