Karsan’ın ürettiği BredaMenarinibus Otobüsler İtalya’da

Karsan’ın ürettiği BredaMenarinibus Otobüsler İtalya’da

Karsan’ın, Bologna kentine teslim ettiği 18m CNG’li otobüsler ile birlikte İtalya’da çalışan kendi üretimi otobüs sayısı 90’a ulaştı.

2010 yılında İtalyan otobüs markası BredaMenarinibus ile seri üretim ve dağıtım faaliyetlerini içeren stratejik ortaklık imzalayan Karsan, son olarak, İtalya’nın Bologna kentine 11 adet, Modena kentine de dört adet 18m körüklü doğal gazlı otobüs teslimatı yaptı.

“Roma’da ki 75 otobüsle birlikte toplam 90 otobüs.”

Karsan’ın ürünleri Bologna Belediyesi'ne bağlı TPER (Trasporto Passeggeri Emilia Romagna) ve Modena Belediyesi’ne bağlı SETA firmalarında çalışmaya başladı. Toplam 1.350 adet araca sahip olan ve günde 340.000 yolcu taşıyan TPER firmasına teslim edilen 11 adet otobüs ve SETA firmalarına yapılan 4 adet teslimatla 2012’den bu yana Roma’da hizmet veren 75 adet otobüsle birlikte İtalya halkına hizmet veren Karsan üretimi BredaMenarinibus otobüs sayısı 90 adete ulaştı.

Karsan’ın Bursa Akçalar fabrikasında ürettiği BredaMenarinibus marka otobüsleri alçak taban özelliği, tekerlekli sandalye giriş sistemi ve özel güvenlikli alanı sayesinde engelsiz erişim sunuyor.

“Konya’ya 40, İstanbul’a 540 otobüs”

Karsan, daha önce de Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 40 Adet Doğal Gaz Yakıtlı Körüklü Tip Otobüs, İETT’ye 240 adet solo tip (12m) doğal gazlı ve 300 adet körüklü (18m) dizel olmak üzere toplam 540 otobüs teslim etmişti. Karsan, kurulumunu gerçekleştirdiği doğalgaz dolum tesislerinin aynı zamanda beş yıl boyunca işletiminden, tüm araçların bakım onarımlarından ve temizliğinden de sorumlu olmuştu.

Karsan ve İETT işbirliği ile kurulan İETT’nin Kağıthane Garajı’ndaki CNG Dolum Tesisi, Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük doğalgaz dolum tesisi olma özelliğini taşıyor.

karsan-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.