Kazakistan İkili Geçiş Belgeleri Tükeniyor

Kazakistan İkili Geçiş Belgeleri Tükeniyor

Kazakistan tek-tip geçiş belgelerinden, 14 Mart 2013 tarihi itibari ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Geçiş Belgeleri Otomasyon Sistemine göre toplam 138 adet tek-tip geçiş belgesi kaldı.

Genel kullanıma açılan Kazakistan tek-tip geçiş belgelerinden, 14 Mart 2013 tarihi itibari ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Geçiş Belgeleri Otomasyon Sistemine göre toplam 138 adet tek-tip geçiş belgesi kaldığı duyuruldu.

Kazakistan tek-tip geçiş belgelerinin 500 adedinin 4 Şubat 2013 tarihinde tükendiği belirtilmişti. Ancak yükleme yaptırılacak Kazak taşıtlarının temininde yaşanan güçlüklerin devam ediyor olması nedeniyle bir 500 adet daha Kazakistan tek-tip geçiş belgesinin genel kullanıma açılmıştı.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğümüzce genel kullanıma açılan Kazakistan tek-tip geçiş belgesinin tükenmesi akabinde hiçbir şekilde Kazakistan tek-tip geçiş belgesinin genel kullanıma açılmayacağı hususunun vurgulandığı açıklamada, bu konuya dikkat edilmesi ve Kazak taşımacılarıyla yük anlaşmalarının hazırlanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirmesi gerekliliğinin altı çizildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.