Kimliksiz sektörün, nitelikli taşıyıcıları hizmette sınır tanımıyor

Kimliksiz sektörün, nitelikli taşıyıcıları hizmette sınır tanımıyor

Sivas’ta hizmet veren S.S. 39 no’lu halk otobüsleri kooperatifi 249 araçla yolcularını en iyi şekilde taşımayı hedefliyor.

Belediye ve Halk otobüsçülerinin bir arada sorunsuz olarak Sivaslılara hizmet ettiğini ifade eden S.S. 39 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Sebahattin Çimen kent kart ile anlaşarak otobüslere kurdukları kartlı geçiş sistemi sayesinde hizmet kalitesinin arttığını söyledi.

Sivas’ta karanlığın ardından güneş yeniden doğdu

Toplu taşımada yaşanan sıkıntılı bir sürecin ardından huzurlu bir sisteme adapte olduklarını ifade eden Sebahattin Çimen belediye ile aralarının çok iyi olduğunu ve birlikte istişare yaptıklarını belirterek “Üniversite, belediye, kent kart müşterek işbirliği kurduk” şeklinde konuştu.

Sivas’ta bir dönem öğrencilerin toplu taşımada sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Sebahattin Çimen yoğunluğun yaşandığı saatlerde duraklara boş otobüs gönderildiğini belirterek “Nitekim o çocuklar bizim çocuklarımız. Biz hizmet adamıyız. Hiçbir zaman koltuk yöneticisi olmadık. Biz hep sahadayız” diyerek koltuğa değil, göreve talip olduklarının altını çizdi.

Sivas belediyesi ile yaptıkları istişarelerde belediye yetkililerinin de durumdan oldukça memnun olduğunu söyleyen Çimen, sahada aktif olmanı yolcularla iç içe olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Rüzgarın arkasındaki fırtına

65 yaş ücretsiz yolcu taşımacılığı konusuna da değinen Çimen, oldukça müsterih olduğunu dile getirerek, ben durumdan memnunum ama arkasından ne gelecek” ifadelerinde bulundu.

Belediyelerin hükümetten 65 yaş üstü taşımalar için belli bir miktarda katkı payı aldıklarını iddia eden Çimen, halk otobüsçülerinin de bu tarz bir hizmetten faydalanmaları gerektiğini söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şimdi belediyeler hükümetlerden katkı alıyor. Bende şunu bekliyorum. Ben 65 yaş üstü kişilerin tespitini yapayım. Belediyenin aldığı katkı payından bende gerektiği gibi alayım. Burada devlette böyle bakacak diye kafamızda soru işareti kalmayacak. İnşallah da öyle olur.”

Halk otobüsçülerinin karayolu kanununda tanımının bulunmamasından da yakınan çimen, kimliği olmayan bir sektörün kendini ifade edemeyeceğini, sıkıntılarını dile getirirken dikkate alınamayacaklarını söyleyerek “önce kimliğimizi kazanıp kendimizi kanıtlayacağız ki, ondan sonra da sıkıntılarımızı gerektiği gibi çıkıp konuşabilelim” dedi. Oya KAYA – Nurcan GÜNEŞ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum