Kış lastiği zorunluluğu başladı; Michelin uyarıyor!

Kış lastiği zorunluluğu başladı; Michelin uyarıyor!

2012 yılından bu yana uygulanan kış lastiği zorunluluğu başladı. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan uygulama 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak.

Uygulama ile kış lastiği kullanmadığı tespit edilen ticari araçları 625 TL para cezası bekliyor. 1 Ocak 2018'den sonra ise ceza 715 TL olarak uygulanacak.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin ise yol ve yolcu güvenliğini sağlama misyonuyla, hava yedi derecenin altına düştüğünde kış lastiği kullanılmasını öneriyor ve güvenli sürüş önerilerini sıralıyor.

Peki kış aylarında güvenli sürüş için ne yapmak gerekiyor?

  • Kış aylarında yaz lastiklerinin yol tutuşu yaz aylarına göre daha düşük olduğu için. sürücülerin karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyretmesi gerekiyor . Kış lastikleri zorlu hava koşullarında zemine daha iyi tutundukları için yaz lastiklerine göre durma mesafesini de yarı yarıya düşürüyor.
  • Otomobilinizi donatacağınız kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterin.
  • Aracınızın lastik hava basıncını kış mevsimi şartlarına uygun olarak ayarlayın.
  • Hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına özen gösterin. Özellikle aynı aksa aynı desen lastiklerin takılması araç dengesi için son derece önemlidir.
  • Güvenliğiniz için, araç üreticinizin tavsiye ettiği ebatları tercih edin.
  • En iyi sürüş kalitesini devam ettirmek için jant genişliğinizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Ancak bu kararı vermeden önce bir uzmandan destek almayı ihmal etmeyin.
  • Arıza durumunda, otoyol kenarlarındaki ‘Acil Durak’ alanlarına gidin ve mümkün olduğunca sağa park ederek dörtlü flaşörlerinizi yakın.
  • Akü kontrolünün yapılması ve radyatördeki suyun donmaması için mutlaka antifriz kullanın. Silecek suyunuzun cam yıkama sistemini sıfır dereceye kadar donmaktan koruyan alkol içermeyen bir silecek sıvısı olmasına özen gösterin.
  • Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyretmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin.
  • Yola çıkmadan önce çocuk koltuklarının uygun şekilde yerleştirildiğinden emin olun ve güvenli şekilde bağlandığını kontrol edin.

 

Michelin Kış Lastikleri

MICHELIN CrossClimate+

Uzun ömür avantajı ve az sıklıkla kış koşullarına maruz kalan kullanıcılar için önerdiğimiz; Michelin’in devrim niteliğindeki kış sertifikalı yaz lastiği CrossClimate, hem yaz hem de kış lastiklerinin üstün yanlarını tek bir lastikte birleştiriyor. Kuru zeminde kısa mesafede fren yapma imkanı, ıslak zeminde frenlemede "A" derecesi ve kış mevsiminde kullanım için 3PMSF işaretine sahip CrossClimate, yeni jenerasyonu CrossClimate+ ile de uzun lastik ömrü, geliştirilmiş kış performansı ve konfor özellikleriyle sürücülere büyük avantajlar sağlıyor.

İlk kilometreden itibaren diş derinliği yasal sınırı 1.6 mm’ye gelinceye kadar performansından ödün vermeyen MICHELIN CrossClimate+ geniş ebat yelpazesiyle sürücülere kuru zeminde premium yaz lastiği özellikleriyle mükemmel performans sunarken; karla kaplı zeminde ise bir kış lastiği kadar yüksek performans göstermeye devam ederek mükemmel deneyim yaşatıyor. CrossClimate+ üst sınıf 4 Mevsim lastik pazarının ortalamasından %25 daha uzun ömürlülüğüyle dikkat çekiyor.

MICHELIN Alpin 5

Kış mevsiminde kuru, ıslak ve karlı yollarda maksimum tutunma sağlayan Alpin 5’te kullanılan teknolojiler, kaygan zeminde bile maksimum güvenlik sağlar. Yeni lastik sırt deseni ve bileşen yapısı ile farklı iki yeni teknolojinin ürünü olan Alpin 5, bu sayede sürücülere mükemmeli sunuyor.

Kaza Bilimi Kürsüsü ve Fransız Ulaşım, Gelişim ve Ağlar için Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (IFSTTAR) ile kurduğu işbirlikleriyle kaynağını gerçek hayattan alan MICHELIN Alpin 5, kış koşullarına sağladığı mükemmel uyumla rakiplerinden ayrılıyor.

Alpin 5’in tasarımında lastik üzerinde yerleştirilen binlerce kılcal kanal, “pençe” görevi görerek lastiğin çekiş gücünü artırıyor. Rakipleri ile karşılaştırıldığında yüzde 12 daha fazla desene ve yüzde 16 daha fazla kılcal kanala sahip olan Alpin 5, yüzde 17 daha fazla kavrama oranıyla da dikkat çekiyor.

Michelin’in lastik sırt deseni teknolojisi StabiliGrip ile geliştirilen “iz” etkisi, Alpin 5 için özel olarak tasarlandı. Daha geniş lastik izi sayesinde daha kuvvetli yol tutuşu sağlamaya odaklanan Michelin Alpin 5, eşsiz sırt deseni sayesinde kendi kendine bloklama özelliğine de sahip. Alpin 5’te ilk kez bir kış lastiğinin sırt desenine yerleştirilmiş “Elastromer” teknolojisi bulunmaktadır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.