“Kısa mesafede otobüs vazgeçilmez”

“Kısa mesafede otobüs vazgeçilmez”

İstanbul Seyahat Turizm Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış, otobüsçülüğün geleceği ve firma olarak yapmak istedikleri üzerine açıklamada bulundu. Tırış, kısa mesafede otobüsçülüğün “uzun ömürlü” olduğunu söyledi.

İstanbul Seyahat'in Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış, otogar çıkışlarının pahalı olmasından yakındı. Otogar çıkışlarındaki ücretlerden en çok etkilenen şirketlerden birisi olduklarını belirten Tırış, “ İstanbul Seyahat olarak Trakya geneline yoğun şekilde servis yaptığımız için bu giriş çıkış ücretlerinden çok etkileniyoruz.” dedi. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED)’nun ve Atlas Yazılım’ın ortaklaşa hazırladığı TOFED Kart’ın olumlu bir adım olduğunu ve gelecek yüzde 5 indirimin faydalı olacağını söyledi. Yapılan çözümün yeterli olmadığını ifade eden Tırış, bütün sorunların TOFED bünyesinde çözülmesinin imkansız olduğunu ve otobüsçüler olarak bazı kararları kendi içlerinde almaları gerektiğini belirtti. "Kısa mesafede otobüs vazgeçilmez"
Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde söylediği “karayolu yolcu taşıması 500 kilometre içinde yapılması daha mantıklıdır” sözünü değerlendiren Tırış, kısa mesafede otobüsün vazgeçilmez olduğunu ve ülkenin ciddi biçimde otobüse ihtiyaç duyduğunu söyledi. Firma olarak kendi içlerinde düzenlemeye gitmeyi düşündüklerini söyleyen Tırış, servis saatlerini belli düzene sokarak, kısıtlamalar yapacaklarını belirtti. Geçtiğimiz dönemlerde Karadeniz seferlerini sıklaştıran İstanbul Seyahat’in, bu atılımdan memnun olduğunu belirten Tırış, Karadeniz seferlerinin Çayeli-Rize’ye kadar devam ettiğini ve toplamda karşılıklı 18 sefer yaptıklarını belirtti. Oya KAYA-İlker SEZER www.tasimacilar.com 13.02.2012 / 15:50