Kişiye özel yeni Kangoo

Kişiye özel yeni Kangoo

Yeni yılla birlikte Renault, 2012 senesinde yüzde 17,4 pazar payıyla kendi sınıfında en çok satan modeli olan küçük Van serisini yeniliyor.

İkinci nesil Kangoo'nun 2008 senesinde lanse edilmesinden bu yana 400 binden fazla ticari araç müşterisinin tercihi olduğu ifade edilirken, Renault’nun, küçük Van’ı, Kangoo, Compact ve Maxi’den Kangoo Z.E. ve Kangoo Maxi Z.E.’ye kadar uzanan bütün ürün yelpazesini kapsayan yepyeni versiyonunun lansmanı ile bu yıl çok güçlü bir geri dönüş yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Yeni tasarımın güçlü ve modern yanları ön plana çıkardığı belirtilirken, en önemli değişikliğin, Renault’nun yeni tasarım kimliğine ilişkin ip uçları veren logo ile yepyeni ön kısım olduğu ifade edildi.

Aracın genel hatlarıyla ve kabinle daha iyi harmanlanan yeni kapı aynaları ve yeni arka lambalar, daha kaliteli orta konsol ve direksiyon simidi, ön göğüs ve özellikle ticari araç müşterilerinin büyük beğenisini kazanan merkezi saklama gözü çözümleri ise yapılan yenilikler içerisinde yer alıyor.

Daha önce 2 ya da 5 koltuk ile sunulan Kangoo serisinin yenilenmesiyle beraber artık, tercih edilen uzunluk her ne olursa olsun (Kangoo Maxi 5 koltuklu hariç) önde üç koltuğun sunulacağı, kabin içerisinde, gözden geçirilmiş kapı panelleri de dahil olmak üzere, gerçekleştirilen çeşitli değişiklikler ile yolcuların konfor düzeyinin arttığı ve bununla birlikte, yolcu koltuğu arkalıklarının öne doğru katlanarak özellikle uzun yüklerin taşınmasının halen mümkün olduğunun altı çizildi.

Segmentinin en iyi yakıt tüketimi

Daha önceki versiyonunun güçlü yönlerini bünyesinde barındırdığı belirtilen yeni Kangoo serisinin aynı zamanda kullanıcılarına yakıt verimliliği sağlayacağı da belirtildi. Sürücülerin yakıt tüketimlerini daha da düşürmelerini sağlamak için Kangoo’da kullanılan en son nesil motorların, standart ekipman olarak vites değiştirme göstergesi ile sunulduğu ifade edilirken, bununla birlikte motor torku, vites değiştirme görüntülemesi ve gaz pedalı alışkanlıkları üzerinde etkili olarak yüzde 10’a kadar yakıt tasarrufu sağlayan ECO mod özelliğinin de bu ekipmanlar arasında sunulduğu belirtildi.

Ayrıca yeni Kangoo'nun bakım aralıklarının da eskiye göre daha uzun olduğu belirtilirken, 30 bin kilometreden 40 bin kilometreye çıkan bakım aralıkları ile maliyetlerin de azaltıldığına vurgu yapıldı.

Yeni Kangoo: sadece Renault’nunMaubeuge tesisinde üretiliyor

Tüm Yeni Kangoo’lar'ın sadece Renault’nun Fransa’daki MCA de Maubeuge tesislerinde üretileceği belirtildi. Bu üretim tesisinde 1971’den beri 4,9 milyondan fazla araç üretildiği; bunlar arasında neredeyse üç milyon küçük van ve kombi türevinin yer aldığı ifade edildi.

“2011 Yılının Uluslararası Van’ı” ödülünü elinde bulunduran Yeni Kangoo Z.E.'nin bugüne kadar tescil edilen 7 bin araç ile Avrupa’nın en çok satan elektrikli LCV’si olarak nitelendirildiği ifade edildi. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.