Kıta Logistik sektörde ortak bir dil yaratmayı planlıyor

Kıta Logistik sektörde ortak bir dil yaratmayı planlıyor

Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından biri olan Kıta, sektör çalışanlarına yönelik bir eğitim semineri verdi. İstanbul’da Crystal Otel’de düzenlenen etkinliğe ilgi son derece yoğun oldu.

Global hava kargo hizmetleri, konteyner hizmetleri, parsiyel ve komple kara nakliye hizmetleri, proje ve fuar lojistiği, yurtiçi dağıtım hizmetleri ve gümrükleme hizmetlerini bir arada veren Kıta Lojistik çalışanlarına yönelik bir dizi eğitim semineri verdi. “Amacımız bilgi kirliliğinin önüne geçmek” Eğitim seminerlerine konuşmacı olarak katılan Kıta Hava Kargo Departmanı Sorumlusu Mustafa Aybey düzenledikleri eğitim çalışması ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Temel amacımız, özellikle lojistik sektöründe yer alan bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek. Bazı tanım ve terimler yanlış bilinip, karıştırılıyor. Zamana karşı yarışın önemli olduğu sektörümüzde, seminere katılanlar, karşılaşılan bir sorunda nerede, nasıl müdahale edebileceklerini, bizlere hangi bilgileri vermeleri gerektiğini, hangi departmana neleri bildirmeleri gerektiği konularında ilk ağızdan bilgi sahibi olma şansını yakaladı” dedi. Lojistiğin tanımından, TIR ölçülerine, müşterilerin özellikle malzemeleri nasıl paketlemesi gerektiğine kadar çok sayıda bilginin verildiği konferans katılımcıların soruları ile interaktif hale geldi. “Ortak dil için eğtim şart”
Seminer sırasında söz alan Kıta Logistics Genel Müdürü Emre Eldener, Orta Doğu sınır geçişleri ve Arap ülkelerindeki son durumlar ile ilgili güncel bilgiler verirken, geçmişte yaşadıkları lojistik projelerindeki çözüm yöntemlerini katılımcılarla paylaştı. Ücretsiz verilen seminerlerin üç ayda bir tekrarlanacağını belirten Eldener, özellikle taşıma evrakları, gümrükleme prosedürü, taşıma sigortaları gibi konularda aynı dili konuşabilmek adına özellikle operasyon ve dış ticaret ile ilgili çalışanları bu eğitimlere davet edeceklerini sözlerine ekledi. www.taşımacılar.com 24.02.2012/19:54