KITA, Tüpraş'ın Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nde aktif rol oynuyor

KITA, Tüpraş'ın Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nde aktif rol oynuyor

KITA Lojistik, Tüpraş'ın İzmit'te yapımı devam eden Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nde tedarik edilen malzemelerin limanlarından İzmit şantiye sahasına kadar olan tüm liman operasyonları ve ağır parçaların taşımasını üstleniyor.

KITA, Tüpraş’ın İzmit’te yapımı hızla devam eden Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nde gemi ile İzmit Körfezi limanlarına gelen ve ağırlığı tek parçada 900 tonun üzerine çıkan parçaları çok özel ve kompleks taşıma yöntemleriyle İzmit'teki şantiyeye aktarıyor.

Projede 300 bin metreküpten fazla yatırım malzemesini taşınıyor

Hava ve denizyolu kombinasyonları ile multimodal taşıma biçimlerini tek bir potada birleştiren KITA, Tüpraş’ın İzmit rafinerisinin yenileme projesinde aktif rol oynuyor. Bu projede İspanyol müteahhit firma ile yakın bir işbirliği içinde olan KITA Lojistik, toplamda 300 bin metreküpten fazla yatırım malzemesini taşıyor.

Dünyanın her yerinden gelen ve gelmesi süren parçaları Türkiye limanlarından teslim alan KITA, özverili bir çalışma ile bu malzemeleri rafineriye teslim ediyor. Yüksek teknolojiye sahip olan ve gerektiğinde 50 metreye kadar uzayabilen özel hidrolik treylerler ve ağır nakliye çekicileri liman - rafineri arasında gidip geliyor.

Bu projede ihtiyaç duyulan malzemelerin yarıya yakın bölümünün Türkiye'ye getirildiğini ve sonrasında şantiye sahasına teslim edildiğini belirten KITA Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, ek olarak şunları söyledi: "Toplamda Türkiye'den tedarik edilen malzeme 3 bin TIR'ı bulacak. Projede yurtiçi taşıma altyapımız ve organizasyon yapımız işimizi kolaylaştırdı. Ancak bu projeyi lojistik açıdan özel kılan, toplamda 50'den fazla gemi ile İzmit Körfezi limanlarına gelecek ve ağırlığı tek parçada 900 tonun üzerine çıkan yüzlerce parçanın çok özel ve kompleks taşıma yöntemleriyle İzmit'teki şantiyeye aktarılmasıdır. 100'e yakın çok ağır ve geniş parçayı, karayoluyla gidemediği için denizden şantiyeye taşımaya başladık. Limanlarda ve şantiyede yerleşik geniş proje ekibimiz ve mühendislerimiz, müteahhit firmayla yakın bir işbirliği içindeler. Bize verilen montaj planına göre yükleri taşıyoruz. 300 tonu bulan yükler standart birer yükmüş gibi taşınıyor artık. Şu anda dünyada devam eden en büyük ve aynı zamanda en zor projelerden birinin Türkiye lojistik operasyonlarını üstlenmiş olduğumuz için çok gurur ve mutluluk duyuyoruz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.