Kızılay Kapıkule’de Mahsur Kalan Şoförlere Umut Oldu

Kızılay Kapıkule’de Mahsur Kalan Şoförlere Umut Oldu

Yoğun kar yağışı sebebiyle Kapıkule’de oluşan Tır kuyrukları 35 Kilometreyi aşınca binlerce şoför büyük mağduriyet yaşadı.

Gümrük sahasının karla dolması üzerine araç geçişlerinin çok az sayıda olması sebebiyle İhracat kamyonları yollarda kaldı. Kuyruğun uzaması ile yol kenarında oluşan uzun kuyruklarda 3-4 gün süreli beklemeler oluştu.

Afet zamanlarında milletimizin tek umudu olan Kızılay Şoförleri de unutmadı ve kar tipi içinde çaresiz kalan şoförlere yardım elini uzattı. Kuyrukta bekleyen Tır şoförleri; Bu şartlarda bizi unutmayan Kızılay yetkililerine 3 öğün dağıtılan Çay, Çorba ve Kumanya için çok teşekkür ederiz, dedi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin NUHOĞLU “Kapıkule’de son dönemde beklemeler yüzünden büyük mağduriyetler yaşanıyordu ancak Kar yağışı ile bu sorun iyice büyüdü. Kar sebebiyle Tır kuyruğu iki katına çıkarken aynı zamanda kuyrukta bekleyen sürücülerin ihtiyaçlarını karşılamaları çok zor duruma gelmişti. Çağrılarımıza olumlu yanıt verip sürücülerimize kumanya dağıtan Kızılay yetkililerine teşekkür ederiz. Kızılay bu milletin haklı Gurur vesilesidir. En zor zamanlarda milletinin yanında olan Kızılay, ihracatımızın taşıyıcısı olan şoförlerimize de aynı anlayışla sahip çıkmıştır” dedi.

Türkiye ihracatının yaklaşık olarak yarısının çıkış yaptığı Kapıkule Gümrük Kapısı son dönemde çok uzun kuyruklarla gündeme geliyor. Günde 750 Tır’ın çıkış yapabildiği kapıda beklemelerin bitmesi için 1500 aracın geçişinin sağlanması sürücüler tarafından isteniyor. 

 

kapikule-und.jpg

kizilay-tir-surucusu-yardim.jpg

cetin-nuhoglu-7.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.