Kocaeli Büyükşehir Belediyesi filosuna 10 Doğalgazlı Otobüs Ekledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi filosuna 10 Doğalgazlı Otobüs Ekledi

Daha önce 45 doğalgazlı otobüsü şehir ulaşımında filosuna katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 10 doğalgazlı otobüsü daha Kocaeli halkının hizmetine sundu.

Otobüsler Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Kocaeli AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sibel Gönül, Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ve vatandaşlar katıldı.

Çevre dostu otobüslerin sayısı artacak

Karaosmanoğlu, ‘bu otobüsler sizin otobüsleriniz” diyerek, ‘vatandaşlardan gelen talep üzerine doğa dostu otobüsler aldık. Doğalgazlı otobüslerimiz sıfır emisyonla tam bir çevre dostu, otobüslerin sayısını arttırılacağız’ dedi.

Otobüsler, engelli erişimine uygun

Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül de konuşmasında çevreyi korumak adına bu tür ulaşım araçlarının önemli olduğunu kaydetti. Milletvekili Gönül “ Engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun bir şekilde, alçak rampası olan otobüslerimizi hizmete sunuyoruz. Geçen yıl 45 otobüsü bu şekilde hizmete sunmuştuk” şeklinde konuştu. Törenin ardından içinde protokollün de bulunduğu otobüsler şehir turu attı.

Yolcu kapasitesi 200

Engelliler için alçak tabanlı, rampalı, çevre dostu, doğalgazlı, emisyonsuz, 3 kapılı, klimalı, 100 kişi kapasiteli olan otobüsler ilçeler arası çalışacak. Körüklü otobüslerin her biri ayaktakilerle birlikte 200 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Yeni körüklü otobüsler Gebze-Darıca-İzmit; Karamürsel-Umuttepe; Derbent-İzmit-Kartal; Dilovası –Umuttepe; Dilovası-GOSB arasında hizmet verecek.

Yeni araçlar ocak ayında yollarda

Öte yandan Büyükşehir ekonomik ömrünü tamamlamış olan belediye otobüslerinin yerine yenilerini almak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir, temmuz ayında 20 adet dizel motora sahip 12 metrelik solo olarak tabir edilen otobüsün alımı için ihale gerçekleştirmişti. Araçlar Ocak 2014’ten itibaren hizmet vermeye başlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında 100 otobüs alımı daha yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.

www.tasimacilar.com


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.