Kocaeli Büyükşehir’in ulaşım filosuna 20 otobüs

Kocaeli Büyükşehir’in ulaşım filosuna 20 otobüs

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada kullanılmak üzere 20 otobüs alıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekonomik ömrünü tamamlamış olan belediye otobüslerinin yerine yenilerini alıyor. Araçlar dizel motora sahip 12 metrelik solo olarak tabir edilen otobüsler olacak.

Otobüslerin alımı için Büyükşehir Belediyesi ihale gerçekleştirdi. İhaleye 5 firma teklif sundu. İhalede en düşük teklifi 2 milyon 575 bin Avro ile İndeks A.Ş-Minsk ortaklığı verirken en yüksek teklif 4 milyon 245 bin Avro ile Mercedes-Benz’den geldi.

Büyükşehir belediyesinin açtığı ihaleye Mercedes-Benz Türk A.Ş. (4 milyon 245 bin Euro), Karsan A.Ş.(3 milyon 328 bin Euro), Temsa Global A.Ş.( 2 milyon 974 bin Euro), Otokar A.Ş.( 2 milyon 864 bin Euro) ve Indeks A.Ş-Minsk Ortaklığı (2 milyon 575 bin Euro) ile teklif veren firmalardan oldu.

Araçlarda şu özellikler aranılacak

Araçlar alçak tabanlı, 3 kapılı ve klima özelliklerini taşıyacak. Orta kapıda yürüme engellilerin otobüse kolay inip binmelerini sağlayacak manuel rampa sitem bulunacak. Araç içinde katlanır koltuk, engelliler için iniş butonları, aracı yan yatırma ve alçaltma-yükseltme sistemi yer alacak. Otomatik şanzımana sahip olacak otobüslerde motor otomatik yangın söndürme sistemi bulunacak. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.