Kocaeli Trafiğine Mobil EDS’li park kontrolü

Kocaeli Trafiğine Mobil EDS’li park kontrolü

Ulaşımda trafiğin akışı, güvenliği ve düzenlenmesi amacıyla ileri teknolojilerden faydalanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamaya daha imza atıyor.

Bu yeni sisteme göre şehir merkezindeki park ihlalleri seyyar Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) aracıyla takip edilecek. Mobil EDS aracı, sabit ihlal tespit noktalarının kurulma olanağının bulunmadığı bölgelerde denetleme yapacak. Olay algılama ve olay izleme yetenekleri olan ileri teknoloji ürünü araç, hareketli kameralar ve yüksek kapasiteli algılayıcılarla donatılmış mobil bir sistemle çalışacak.

Yeni sistem trafikte kolaylık sağlayacak

Bir ön iki de üst olmak üzere 3 adet kameraya sahip olan EDS aracı, şehir içinde dolaşarak hatalı park eden araçların fotoğraflarını çekecek. Park ihlali yapan araçları tekrar aynı yerde tespit eden seyyar EDS, araçlara park cezası uygulayacak. Mobil EDS aracı, sahip olduğu kamera sistemleri ile park yasağı bulunan arter üzerinde parklanma ihlali yapan araçların yanından plakalarını okuyarak geçecek. Araç belirlenen süre sonrasında ikinci geçişinde halen parklanma ihlalinde devam eden araçları tespit ederse, ilgili araç plakalarına idari para cezası yazabilecek. Kocaeli’nde gerçekleştirilecek yeni sistem ile araç park ihlalleri, kırmızı ışık ihlalleri, hız ihlallerinin ve emniyet şeridi ihlallerinden kaynaklanan trafik problemlerinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Kayıt aracının özellikleri

Mobil EDS aracı, üstünde kameralar bulunan ve elektronik algılama sistemleri aracılığıyla, belirlenen alanı kontrol altında tutarak hız ihlali, park ihlali ve şerit ihlali yapan araçları otomatik olarak tespit edebilen bir araç. Araç ihlal resimlerini alarak kayıt sistemine kaydeden bilgisayar, kamera, yazılım ve diğer donanımlara sahip. Araç; park ihlal tespiti, emniyet şeridi ihlal tespiti, radar ile hız ihlal tespiti, koridor hız ihlal tespiti, yüksek hızlı 3G, 4G haberleşme, merkeze veri iletimi, ihlal fotoğraf kayıtları, 360 derece kamera, gözlük tipi kamera ile tespit işlemleri yapabiliyor.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.