‘Kombine Taşımacılık geleceğin taşımacılık modeli olacak’

‘Kombine Taşımacılık geleceğin taşımacılık modeli olacak’

Türkiye - Avrupa Birliği mali işbirliği çerçevesinde Ulaştırma Bakanlığı ile İspanya Ulaştırma tarafından ortaklaşa yürütülen Türkiye'de İntermodal Taşımacılığının Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi kapanış toplantısı Ankara'da yapıldı.

İki yıldır çalışmaları devam eden UTİKAD-Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin tüm aşamalarına görüş ve önerileriyle katkıda bulunduğu projenin kapanış toplantısına, sektörü temsilen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ve Yönetim Kurulu üyesi Kayıhan Özdemir Turan katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, Türkiye Proje Lideri Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı İzzet Işık ile İspanya Proje Lideri Gerardo Gavilanes Gineres’in katılımıyla düzenlenen toplantıda, kombine taşımacılığının geleceğin taşıma modeli olacağına dikkat çekilerek Türkiye’de kombine taşımacılığın yaygınlaşmasına yönelik atılacak adımlar hakkında görüş ve öneriler dile getirildi.

Eşleştirme projesi Projeye 1 milyon Euro mal oldu

Türkiye'de güvenli, dengeli, elverişli, sürdürülebilir ve çevreyle dost bir taşımacılık altyapısının oluşumunu teşvik etmek amacıyla İspanya Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı'yla ortaklaşa yürütülen 1 milyon Euro bütçeli eşleştirme projesi, 15 farklı kamu kurum ve kuruluş ile taşımacılık sektörü derneklerin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje süresince ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının insan kaynakları kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla eğitim, çalıştay ve toplantılar düzenlendi. Proje sonunda ise bir Strateji Belgesi oluşturuldu.
 

Toplantı sonrasında UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, proje kapsamında düzenlenen toplantılarda öncelikle projelerle eş zamanlı olarak modlar arası dengesizliğin giderilmesi, özellikle demiryolu taşımalarındaki gümrük uygulamalarının basitleştirilmesi ve mevzuatın uyumlaştırılması konusunda UTİKAD’ın 27 yıllık bilgi birikimi ve uluslararası deneyimlerinin aktarıldığını ifade etti.

“Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü hiçbir ülkede yok”

Bakanlık bünyesinde kurulan Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü gibi bir birimin AB ülkeleri dahil hiçbir ülkede bulunmadığını vurgulayan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, aynı zamanda proje kapsamında Genel Müdürlük tarafından hazırlanan Kombine Taşımacılık taslağının AB Birliği çerçevesinde bir ilk olduğunun da altını çizdi ve projenin önemli çıktılarından birisi olan Kombine Taşımacılık Yönetmeliği Taslağı’na dernek olarak her düzeyde katkıda bulunduklarını söyledi.

Erkeskin; “Yakın gelecekte özel sektör ve devlet işbirliği ile daha da güçlenecek olan kombine taşımacılığın Türkiye’nin en değerli taşıma şekli olacağına inanıyoruz. Ve projeyi kombine taşımacılığa yönelik mevzuat ve teşvik sisteminin altyapısının kurulmasına imkan sağlayacak önemli bir adım olarak nitelendiriyoruz. İlgili yönetmeliğin oluşturulması konusunda UTİKAD olarak sektör adına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ulaştırma sektörünün geliştirilmesi noktasında önemli bir aşama olması açısından bu çalışma için Bakanlığımıza, ilgili kurum ve kuruluş çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.