Konstanz Gölü’nde 100. Yıl Kutlaması

Konstanz Gölü’nde 100. Yıl Kutlaması

ZF Friedrichshafen AG, şirketin ticari sicil kaydının yapıldığı günün üstünden tam 100 yıl geçmesini kutladı. Yaklaşık 1.500 davetli Friedrichshafen’deki fuar alanında yapılacak gala için Konstanz Gölü’ne geldi.

Merkezi Friedrichshafen, Almanya’da bulunan “ZahnradfabrikGmbH”, 9 Eylül 1915’te Tettnang bölgesi ticari sicil kaydına alındı. Yeni kurulan şirketin amacı uçak, motorlu taşıt ve motoru tekneler için dişli ve şanzıman geliştirmek, denemek ve üretmekti. Kısa zaman içinde ZF, teknolojisini otomobil üreticilerine sunmaya başladı ve otomotiv sektöründeki global teknoloji firmaları arasına girdi.

   Kutlama etkinliğindeki konuşmasında “Kuruluşunun üzerinden 100 yıl geçse dahi ZF yeni teknolojiler geliştirme ve var olanları mükemmelleştirme arzusuyla hareket etmektedir.” diye belirten CEO Dr. Stefan Sommer, “Güvenilirlik ve inovasyon şirketimizin genel değerlerini ve çalışmalarımızın temelini ifade etmektedir.”  diyerek sözlerini sürdürdü. Sommer, otomobillerde dijital platform ve ağ bağlantılarının artmasının bir sonucu olarak sadece komponent temin etmenin yeterli olmayacağını “Mekanik, elektronik ve büyük verileri akıllıca bir araya getirmek, 21. yüzyılın ulaşım trendleri için uygun çözümler geliştirmede belirleyici olacaktır. Bir sistem tedarikçisi olan ZF, otomobil ve ticari araç üreticilerine küresel bir paydaş olarak oldukça iyi konumlanmıştır. Doğru ürün ve teknolojileri tek bir elden sağlayabilecek kapasiteye sahiptir.” diyerek ifade etti. 

zf-100.-yil-konusma.jpg

   Otonom sürüş ve elektrik tahrikli sistemlere yönelik eğilim, otomobil kullanımını ve teknolojisini önceki gelişmelere göre çok daha fazla değiştirecektir. “Bununla beraber, elektrik tahrikli sistemlerinin pazar payının yükselmesi yirmi yıldan fazla zaman alacaktır.” diye belirten Sommer, “Tüm çalışmalarımızı elektrikli sürüşün geliştirilmesine yoğunlaştırsak dahi ZF otomobillerin verimliliğini arttırmak ve emisyonları düşürmek için hibrit tahrik sistemleriyle de yakından ilgilenecektir.” diyerek ilave etti. Plug-in hibrit, içten yanmalı motorun bugünkü dünyasından tamamen elektrik tahrikli sistemlerin yeni dünyasına uzanan bir köprü konumundadır.

   Sommer, “Uzun vadeli stratejimiz çerçevesinde, daha fazla çeşitlendirme için otomotiv dışı ürün yelpazemizi genişletmek istiyoruz.” diyerek ZF’nin binek araçlardan ticari araçlar ve endüstriyel teknolojilere doğru grup çapında yürüttüğü teknoloji transferini daha da ileriye taşıma niyetini vurguladı

   Alman Otomotiv Endüstrisi Kurumu (VDA) Başkanı Matthias Wissmann, yaptığı koşmada Alman otomotiv endüstrisinin Alman ekonomisi için önemine değinerek “Üreticiler ve tedarikçiler arasındaki işbirliği, Alman otomotiv endüstrisinin lider bir konuma gelmesindeki temel nedendir. Ortak hedefimiz yeniliklerle değer katan yapıları bağlayarak, pazarlarımızın büyüdüğü yerlerde bizim de büyümemizi ve aynı zamanda Almanya’nın üretimdeki güçlü konumunun devamlılığını sağlamaktır. Köklerimizin bulunduğu bu bölgede mobilitenin geleceğini belirlemek istiyoruz. Bunun için geleceğe yönelik koşulları şekillendirmeliyiz. Kesin olan şudur ki, rekabetçilik durağan değildir ve kendini tek olarak sürdüremez. Rekabet konularında yasa koyucular daha yoğun çalışmalıdır. Şu anda bu hususta siyasi ağırlığın hangi yöne verileceğinin tespiti kolay değildir, ama kesinlikle çok önemlidir.” diye belirtti.

   VDA Başkanı Wissmann’a göre, ZF Friedrichshafen AG uzmanlığı ve zengin ürün gamı ile gelecekte rekabeti sürdürmek için kendini mükemmel konumlandırmıştır. Alman Otomotiv tedarik endüstrisinin gelecek potansiyelinin çok büyük olduğuna vurgu yaptı ve “ZF sektördeki küresel aktörler arasındadır. Hareket neredeyse, ZF de oradadır! Aldığı stratejik kararların sonucu olarak gelecekte büyüme için gerekli koşulları yaratmıştır.” diyerek sözlerini sürdürdü.

   Yıl dönümünün merkezde gerçekleşen kutlama töreni ZF çalışanları için pek çok yerde düzenlenen etkinliklerin en büyüğüydü. Dünya genelinde ZF tesislerinde düzenlenen aile günlerinde aileler çalışanların işyerlerini görme ve ZF’de işin “mutfağını” gözlemleme şansı buldular. Tüm bu etkinlikler her yönüyle çok başarılı geçti. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında ZF, teknoloji firmasının tarihini anlatan yeni bir kitap yayınladı. Bu kitabın resmi olarak tanıtımı Ekim ayında yapılacaktır.

zf.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.