Köprü tadilatı Harem-Sirekci hattına yöneltti

Köprü tadilatı Harem-Sirekci hattına yöneltti

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde başlayan tadilat sebebiyle, 3 şeritin kapalı olması sürücüleri, Boğaziçi Köprüsü’nden sonraki alternatif olan İDO Harem – Sirkeci Araba Vapuru Hattı’na yöneltiyor.

Köprü tadilatından olumsuz etkilenecek İstanbul trafiğinin, önemli kaçış noktalarından biri olan Sirkeci – Harem hattında acil durum önlemleri devreye girdi. 4 gemi çalışan hatta Eskihisar – Topçular arası çalışan 600 yolcu 80 araç kapasiteli 2 gemi daha takviye edildi. “Yolcular boğazı 10 dakikada geçecekler”
Konu ile ilgili bilgi veren İDO Ceo’su Önder SEZGİ, “3 ay boyunca her gün adeta bayram trafiği yaşanacağını söyledi. Sabah saatlerinde normalin üstünde oluşan araç trafiğinin yoğunluk hakkında fikir verdiğini belirten Sezgi; kapasite artırımı ve doldur – boşalt seferlerle 3.köprü gibi hizmet vereceğiz. Personel takviyesi ve fazla mesai uygulamasıyla yolcular ve araçlar boğazı 10 dakikada geçmenin konforunu yaşayacaklar” dedi., Sabah 07:00 ve akşam 22:30 saatleri arasında karşılıklı olarak doldur- boşalt uygulaması ile hizmet veren araba vapuru seferleri, araç yoğunluğuna göre devam ettirileceği belirtildi. www.tasimacilar.com 18.06.2012/15:10