Köprü Yıkılmak Üzere

Köprü Yıkılmak Üzere

“Armutözü köprüsü” çöküyor. Devlet; uyarır kalır mı? Uyur kalır mı? Çözüm gereğine uyar mı? Her 2 yöndeki uyarı levhaları devletin (özel idarenin).

Peki, bu yeterli mi? Devlet, görevini yapmış mı oluyor? Bu uyarıya uyulamayacağı belli değil mi? 9 köye başka nasıl gidilir? İlkel teleferik yapıp, onlardan mı düşsünler?

Vatandaşlara hizmet şart değil mi?

Ölüm Köprüsünde Ölümüne Yolculuk! 07.05.2012 Mynet DHA Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı 9 köy ve köylere bağlı mezraların ulaşımının sağlandığı Zap Suyu üzerindeki çökmek üzere olan Armutözü Köprüsü, tehlike saçıyor.

Başka yol olmadığı için asılan uyarı levhalarına rağmen köylüler araçlarıyla ve yaya olarak köprüyü kullanıp ulaşımlarını sağlıyor. Hakkâri- Van karayolunun 30'uncu kilometresinde bulunan Armutözü Köyü'ndeki köprü yıkılmak üzere. Çevredeki 9 köy ve köylere bağlı mezraların ulaşımının sağlandığı köprünün ortası çökerken, taşıyıcı ayaklarında da büyük çatlaklar oluştu.

Bunun üzerine köprünün her iki girişine İl Özel İdaresi tarafından 'Dikkat hasarlı köprü kullanılmaz' yazılı uyarı levhaları asıldı.

Ancak alternatif yol yapılmadığı için köylüler hergün bütün tehlikelere rağmen Zap Suyu üzerindeki köprüyü kullanarak şehir merkezine gidip geliyor. Köprüde incelemelerde bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Baş, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Armutözü Köprüsü'nün büyük bir faciaya yol açmadan onarılmasını istedi. Baş, "Köprünün her iki tarafına uyarı levhaları asılmış. Ama başka şansı olmayan köylüler bu köprüyü kullanmak zorundalar." dedi.

6 Yıllık Tehlike

Köprünün 6 yıldır sorunlu olduğunu belirten Armutözü Köyü eski muhtarı Abdullah Salim, tehlikeyi defalarca yetkililere söylediklerini ancak kimsenin ilgilenmediğini söyledi. Alternatif bir yol olmadığını belirten Salim, "Ölümü göze alarak köprüyü kullanıyoruz.

Başka Yol / Köprü Yok

Mecburen bu yolu kullanıyoruz. Buraya göstermelik bir tabela koyup başka bir yol göstermediler. Bu köprü 6 senedir bu durumda. Köyde çok sayıda öğrencimiz var. İki arada bir derede kaldık" dedi.

Ahmet TÜRKOĞLU 


 


İki taraftan giriş tehlikeli


Köprünün parmaklıkları kırık
 


Köprünün ortası kırık ve ayrılmak üzere

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.