Kordsa, 2019 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

Kordsa, 2019 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

Kordsa, 2019 yılı operasyonlarındaki yönetsel, sosyal, ekonomik ve çevresel performans verilerini açıkladığı 6. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

Kordsa; Türkiye, Brezilya, Endonezya, ABD ve Tayland olmak üzere 5 ülkedeki faaliyetleri ile ilgili 2019 Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını benimseyen Kordsa, raporda 2030 yılına kadar odaklanacağı kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini açıkladı.

Kordsa, çalışanları, müşterileri, hissedar ve yatırımcılarının sürdürülebilirlik kapsamındaki beklenti ve önceliklerini dikkate alarak, önümüzdeki dönemde; Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı; Sorumlu Üretim ve Tüketim; İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Nitelikli Eğitim olmak üzere beş alandaki Sürdürülebilir Kalkınma Amacına odaklanacağını açıkladı.

Gelecek hedeflerini bu küresel amaçlar ve onların seçilmiş alt hedeflerini destekleyecek şekilde belirleyen Kordsa, bir yandan Ar-Ge çalışmaları ile çevre dostu ürünler üzerinde çalışırken diğer taraftan üretimde yenilikçi ve temiz teknoloji yatırımlarına devam ediyor.

Sorumlu üretim ve tüketim kapsamında atıklarını, enerji tüketimini ve dolayısıyla karbon emisyonlarını azaltmak ve suyu verimli kullanmak üzerine çalışmalarını hızlandıracak olan Kordsa, yenilenebilir enerji kullanımını artırma hedefinin yanı sıra bu raporla, 2025’e kadar Kapsam 1 ve 2 karbon emisyonlarını %17,5 ve 2030’a kadar tehlikeli atıklarını ve su tüketimini %50 azaltma taahhütlerini paydaşlarına sunuyor.

Su kullanımını daha verimli hale getirmek için de çalışmalar yapan güçlendirme markası, Türkiye ve Endonezya tesislerinde, 2019 yılında 182 bin m3 suyu arıtıp yeniden kullandı. 2019’da bir önceki yıla göre şehir şebekelerinden çektiği su hacmini ABD’de satın alınan dört yeni tesisle büyümesine rağmen %31,6 azalttı.

Sıfır kaza hedefiyle dört kıtada büyüme yatırımlarına devam eden Kordsa, 2021 sonuna kadar kadın çalışan oranını beyaz yakada %50, mavi yakada %25 oranına yükselterek kadın istihdamını artırma ve yine kadın yönetici oranını tüm coğrafyalarda %50’ye ulaştırarak iş dünyasında kadının güçlendirilmesi hedeflerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Kordsa geleceği güçlendirme hedefiyle eğitim odaklı toplumsal gelişim projelerine de devam edecek.

Kordsa 2019 Sürdürülebilirlik Raporu’na buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.