Körüklü ve CNG’li Avenueler Kentiçi toplu taşımacılığına giriş yaptı

Körüklü ve CNG’li Avenueler Kentiçi toplu taşımacılığına giriş yaptı

Temsa’nın kentiçi ulaşımı için tasarlanmış Avenue’nin iki farklı modeli olan körüklü ve CNG’Lİ Otobüslerinin lansmanını gerçekleştirdi.

Temsa Avenua grubunda yer alan körüklü ve CNG’li otobüslerinin lansmanını gerçekleştirdi. 18 metrelik Avenue Körüklü ve 12 metrelik Avenue CNG’li araçlarının tanıtımı, Sabancı Center’in Levent’teki merkezinde düzenlenen bir basın toplantısıyla yapıldı.

Düzenlenen toplantıya Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet N. Pekarun,Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Otobüs A.Ş. Temsa Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl, Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, Ulaşım Hizmetleri MOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’da katıldı.


Türkiye otobüs üretiminde 1. sırada

Sabancı Center Sadıka Ana Salonu’ndaki toplantının açılışında konuşan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet N. Pekarun, Türkiye’nin otobüs üretiminde ve ihracatında 27 AB ülkesi arasında birinci sırada yer aldığını belirtti.

Otobüs sektöründe zaman zaman ekonomik koşulların etkisiyle sıkıntılar yaşandığını ifade eden Pekarun, otobüs sektörün sadece ürünlerle değil, tasarımlarıyla da farklılık yarattığını, bu şekliyle sektörün hedeflerini büyütmeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya, bunun yanı sıra istihdam yaratmaya devam edeceğini söyledi. Pekarun, “Temsa, yıllık 4 bin otobüs, 7 bin 500 hafif kamyon ile toplam 11 bin 500 üretim kapasitesi ve 64 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile ülkemizin önemli kuruluşları arasında yerini alıyor. 2012 yılında elde edilen 604 milyon dolar konsolide cironun, 164 milyon dolarını ihracat gelirleri oluşturuyor. Bugün Temsa’nın üretimini gerçekleştirdiği araç ürün gamına iki yeni ürünün katılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu araçlarımızın hem taşımacılarımız için hem de kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti bekleyen, isteyen insanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


“Büyükşehirler bütçelerin büyük bölümünü ulaşıma ayırıyor”

Toplantının ikinci konuşmacısı olan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik ise kentleşme sürecinde yaşanan gelişmelerin toplu taşımada yeni modellerin oluşturulmasını zorunlu kıldığını söyleyerek büyükşehirlerin bütçelerinin büyük bölümünü ulaşıma ayırdıklarını söyledi ve “Özellikle 2014’teki yerel seçimlerin ardından büyükşehir sayısının 30’a çıkacak olması kent içi ulaşımda yeni modellerin ve yeni ihtiyaçların oluşmasını hızlandıracak. Biz bu ihtiyaçlara yönelik tüm ürün gamımızla cevap ve hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Büyükşehirlerde Avenue rüzgarı esiyor

Şehiriçi taşımacılıkta toplu taşımayı kullanan yolcuların daha kaliteli ve daha konforlu üretimi tercih ettiklerini aktaran Çelik, “Büyükşehirlerimiz Türkiye’nin gelişimine uygun olarak otobüs filolarını yenilemek için büyük çaba harcıyorlar. Bu çabanın sonuç vermesi ancak üreticilerin kendisini geliştirmesine ve ihtiyaçlara yönelik yeni ürünler sunması ile mümkün. Temsa olarak Avenue aracımız bugün İstanbul, İzmir ve diğer birçok ilde ulaşımda fark yaratır hale geldi. Halen İstanbul Otobüs A.Ş’nin 852 araçlık filosunun en büyük grubunu 234 araçla Avenue oluşturuyor. İzmir ulaşımında 300 Avenue hizmet veriyor. Avenue aracımız hem bireysel taşımacılara hem de kamu kuruluşlarımızın işletme de sunduğu avantajlar ile çok önemli bir tasarruf imkanı sunar hale geldi” şeklinde konuştu.


Temsa’nın 2013 yılında çok fazla otobüs ürettiğini belirten Çelik, Avenue araçların gösterdiği başarını adından Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ve tasarımı tamamen Türk mühendislerinin ürünü olan Avenue Körüklü ve CNG’li modellerin tanıtımını yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Temsa’nın iki yeni modeli ‘Avenue’

Araçlarla ilgili de kısa bir bilgi veren Çelik konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Tasarım süreci tamamen Türk mühendislerinin ürünü olan bu iki araç sadece ülkemiz içinde değil, yurtdışında da büyük bir ihtiyaca cevap verecek. Ekonomik koşulların getirdiği zorluklarla birlikte, bizim görevimiz, daha çevreci araçların pazarda olmasına yönelik taleplere çözüm üretmektir. 12 metrelik CNG’li Avenue aracımız taşımacıların özlemle beklediğini düşünüyoruz. Türkiye’de üretilen 18 metre uzunluğundaki Temsa Avenue Körüklü Otobüs, özellikle kalabalık nüfusa sahip büyükşehirler için hedefleniyor. Yeni körüklü otobüs, tek seferde çok sayıda yolcu transferini sağlıyor. Ulaşım sorununun çözümüne katkı sunarken, ulaşım maliyetlerini de önemli ölçüde azaltıyor. Araçta, şehir içi otobüslerde yeni yönetmelik ile devreye girecek engelli insanların kullanımına uygun rampanın yanı sıra elektronik kontrollü aktif süspansiyon sistemleri standart olarak sunulurken, alçaltma, yükseltme, yana yatma gibi özelliklerin yanı sıra araç stabilitesi ve araç kalitesi üst seviyede tutuluyor. Bu özelliklere ek olarak; otomatik park freni fonksiyonu, yokuşta destek fonksiyonu ve durak freni sistemi gibi güvenlik paketleri sunuluyor.”

Program sonunda katılımcılara yeni otobüslerin tanıtımı yapıldı.


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.