KUGM, A1 belgesi genelgesinde değişikliğe gitti

KUGM, A1 belgesi genelgesinde değişikliğe gitti

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, A1 yetki belgesinin yükümlülüklerini yerine getirmeden belge alanların yükümlülüğe uymaları için verilen 60 günlük süreyi uzattı.

Otomobil ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapanlar için verilen A1 belgelerinde oluşan haksızlığı kaldırmak için harekete geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü “216 sayılı Bakanlık Makam Olur” hükmünde değişikliğe gitti. Bu değişiklik ile daha önce A1 belgesi alıp 2 araçlık öz mal filosu ve araç parkı kriterlerine uymayanlara verilen 60 günlük süre, A1 belgesinin geçerlilik süresine kadar uzatıldı.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından A1 yetki belgesiyle ilgili yayınlanan genelgede değişikliğe gidildi. Daha önce A1 yetki belgesi alan firmaların genelgede yapılan değişiklikle, şu anki yönergeye uygun belge olmadığı tespit edilerek verilen sürenin 60 gün yerine, yetki belgesinin geçerlilik süresinin sonuna kadar uygulanmasına karar verildi. 18 Şubat 2011 tarihinden önce yürürlükte olan mevzuata göre merkez adresi ve varsa şubesinde 2 araçlık park yeri bulunmaksızın A1 yetki belgesi almış olanların 60 gün içinde gerekli yeterlilikleri tamamlamasının mümkün olmayacağı göz önüne alınarak bu süre A1 belgesinin bitiş tarihine kadar uzatıldı. www.tasimacilar.com 25.05.2012/15:42