KUKK toplantısında Kazakistan taşımalarındaki sorunu çözüldü

KUKK toplantısında Kazakistan taşımalarındaki sorunu çözüldü

Kazakistan’ın başkenti Astena’da 15-16 Ağustos 2013 tarihlerinde düzenlenen KUKK toplantısında Kazakistan’a yapılan taşıma kotalarında yüzde 30’un üstünde artış sağlandı.

Kazakistan’da gerçekleştirilen Türkiye Kara Ulaştırması Karma Komite (KUKK) toplantısına Heyet Başkanlığını Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Yardımcısı Hüseyin Yılmaz yaparken, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) adına İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Rusya Kazakistan Çalışma Grubu Başkanı Sevim Soylu ve Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Serkan Başbilen’de katılımcı olarak yer aldı.

Kazakistan taşımaları 2014’e kadar sorun yaşanmayacak

Taşıma kotalarında yaşanan sorunlar ve yeterli miktarda kazak aracının Türkiye’ye gelememesi sebebiyle Kazakistan’a yönelik taşımalarda zaman zaman sorunlar yaşanmakta idi ve ihracatımızda aksamalar yaşanmaktaydı. Yapılan toplantı ile gerçekleştirilen yeni uygulama ile Taşıma kotaları karşılıklı olarak 8 bin adet ikili geçişler, 1000 adet transit ve 1500 adet de 3’üncü ülke belgesi olarak belirlendi.

Gerçekleştirilen toplantı ile Kazakistan’a yapılan taşmalarda önemli ölçüde rahatlık sağlandığını belirten Fatih Şener, “İhracatçımız 2014 yılında malını Kazakistan’a belge sıkıntısı yaşamadan gönderebilecek. Değişikliğin bugünden belli olması ihracatçımızın ve taahhüt firmalarımızın 2014 yılını daha iyi planlamalarını sağlayacak. Ürünlerini göndermek için karayolundan başka arayışlarda bulunmak zorunda kalmayacaklar. Toplantıda ayrıca Kazakistan’da 2014 yılında ilk kez başlayacak olan transit geçiş belgesi uygulamasından Türk taşımacıların mağdur olmaması için Kırgızistan’a yapılan taşımalar için 1000 adet transit taşıma belgesi de temin edilmiş oldu” şeklinde açıklama yaptı.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.