Kurban Bayramı’nda Gümrük İdareleri Mesai Yapacak

Kurban Bayramı’nda Gümrük İdareleri Mesai Yapacak

UND, Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nın kapanması nedeniyle Kurban Bayramı’nda yaşanacak yoğunluğu engellemek için çalışmalarına hız verdi.

Günlerdir Bulgaristan sınır kapılarında yaşanan sorunlar nedeniyle Kurban Bayramı boyunca gerçekleştirilecek ihracat ve ithalat taşımalarında yaşanacak işlem yoğunluğuna dikkat çeken Uluslar arası Nakliyeciler Derneği (UND) konuyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘Bulgaristan’daki ağır kontroller kapsamında 07 Ekim 2013 tarihinde kapanan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarımız, ihracat ve ithalat taşımalarımızda ek iş yükü oluşturmuş ve bu durum Kurban Bayramı boyunca gerçekleştirilecek işlem yoğunluğunu daha da arttırmıştır.’

Gümrük İdareleri bayram içim önlemlerini aldı

UND yetkilileri, konunun hassasiyeti, yaşanacak yoğunluğun azaltılması ve gerekli önlemlerin alınabilmesi amacıyla, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler kapsamında Bayram öncesinde Gümrük İdarelerinde hafta sonunda çalışmaların devam edeceğini ve mesai saatlerinde gerekli esnekliğin sağlanacağını duyurdu. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: ‘14 Ekim 2013 tarihinde, yarım günlük idari izinde dahil olmak üzere tam gün mesai verilecek ve Kurban Bayramı boyunca ihracat ve ithalat işlemlerinin tamamlanabilmesi adına gerekli önlemler alınacaktır’ dendi.

UND, sektör ve ülkemiz ihracatçısının zor günlerde gerekli kolaylıkları gösteren ve desteğini esirgemeyen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerine şükranlarını sundu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.