LASDER, çalışmalarına devam ediyor

LASDER, çalışmalarına devam ediyor

Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER), kış lastiği kullanımının zorunlu hale getirilmesini kapsayan yönetmeliğin uygulamaya konması amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER), birçok Avrupa ülkesinde zorunlu olan kış lastiği uygulamasının Türkiye’de de tam anlamıyla yürürlüğe girmesi ve doğru şekilde uygulanabilmesi için üreticiye ve son kullanıcıya gerekli desteğin verilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü açıkladı. LASDER Başkanı ve Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman kış lastiği regülasyonlarının uygulanmaya konulması sürecinde, Bakanlık faaliyetlerini destekleyeceklerine, hem üreticilerin hem de son kullanıcının mağdur edilmemesi adına dernek olarak üstlerine düşen sorumlulukları hassasiyetle yerine getireceklerine özellikle dikkat çekti. Bayman: “LASDER olarak son kullanıcılara her şeyden önce can ve mal güvenliği için ilgili yönetmeliğe uygun hareket etmelerini, lastik üreticilerine de kullanıcıların bilinçli seçim yapmalarına destek olmalarını tavsiye etmekteyiz” dedi. Kış lastiği neden gerekli?
Emniyetli bir sürüş için kış lastiklerinin sadece karlı havalarda değil, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü tüm durumlarda kullanılması gerekliliğinin altı çizilirken, Türkiye’de kış aylarında hava koşullarının sertleşmesiyle birlikte trafik kazalarının yüzde 20 oranında arttığı belirtildi. Bu dönemde daha iyi yol tutuş, güçlü çekiş ve kısa fren mesafesi sağlayan kış lastiklerinin kullanımı hayati ve maddi kayıpların önlenmesi adına büyük önem taşıyor. İçeriğindeki yüksek silika oranı ve özel karışımları sayesinde, ıslak zeminde yol tutuşu kuvvetli olan kış lastikleri; 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyor; özel deseni sayesinde de karlı zeminde ilave çekiş sağlıyor. Bütün bu teknik özelliklerin sonucu olarak, yaz lastikleriyle 50 km/s hızla giden bir aracın fren mesafesi 44 metre iken, kış lastikleriyle bu mesafe 36 metreye kadar düşüyor. Bu kısalan 8 metrelik fren mesafesi de yaklaşık iki binek araç boyuna denk geliyor. Hava koşullarına göre, yolcu ve yük taşıyan araçların kış lastiklerinin yanaklarında M&S (Mud&Snow - Çamur ve Kar) ve Snowflake (Yoğun kar) markalaması bulunuyor. www.tasimacilar.com 20.11.2012 Saat:12:46