Lassa, Binlerce uzun yol Şoförüyle bir araya geldi

Lassa, Binlerce uzun yol Şoförüyle bir araya geldi

Lassa’nın uzun yol şoförlerine özel olarak gerçekleştirdiği ‘Yola Sağlam Çık’ sosyal sorumluluk projesi bu yıl bir kez daha büyük bir ilgiyle tamamlandı.

Aytemiz’in de yakıt sponsoru olarak destek verdiği turda Lassa ekipleri 18 ilde, 30 farklı noktada uzun yol şoförleriyle bir araya geldi. Lassa’nın diyetisyen ve spor eğitmenleri katılımcılara sağlıklı yaşam için tavsiyelerde bulunurken, eğlenceli yarışmalarla hediyeler de sunuldu. Aynı zamanda lastik ölçümlerinin de yapıldığı buluşmalarda emniyetli sürüş için öneriler de paylaşıldı. 

Türkiye lastik sektörü lideri Brisa’nın öncü markası Lassa, zorlu çalışma şartlarında hizmet veren uzun yol şoförlerinin yaşam kalitelerini artırmak üzere ‘Yola Sağlam Çık’ projesini sürdürüyor. Şoförlerin beslenme, dinlenme, araç sürüş alışkanlıkları ile sosyal ihtiyaçlarına yönelik gelişim sağlanması için gerçekleştirilen proje kapsamında bu yıl 32 günde 2.372 şoföre ulaşıldı. Proje kapsamında 18 şehir gezen Lassa ekipleri, 5’i projenin bu yılki yakıt sponsoru olan Aytemiz noktası olmak üzere toplam 30 noktada sürücülerle buluştu.

Şoförlerle yapılan anketlere göre; en sık rastlanan rahatsızlıklar arasında tansiyon, diyabet ve omurga sorunları yer alıyor. Doğru beslenme ve basit egzersizlerle bu rahatsızlıkların önüne geçmek ve daha sağlıklı yaşamak mümkün. Bu doğrultuda Lassa ekibi içerisinde yer alan beslenme uzmanı ve spor eğitmeni, şoförlerle bire bir görüşmeler gerçekleştirdi. Vücut kitle endeksi, şeker, kolesterol, tansiyon, yağ ölçümü gibi temel tıbbi testlerden oluşan diyetisyen kontrolü sonrası sürücülerle iyi beslenme kılavuzu paylaşıldı. Ayrıca şoförler, spor eğitmeni ile birlikte temel hareketlerden oluşan bir antrenman yapma şansı yakaladılar.

lassa-brisa-yola-saglamn-cik.jpg

Proje ile amaçlarının uzun yol şoförlerinin hayatlarında kalıcı bir etki oluşturmak olduğunu dile getiren Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel; “İnsana dokunan, tüm paydaşlarıyla birlikte yol almayı benimseyen bir kurum olarak, Lassa markamız ile 43 yıldır en zorlu yol koşullarında dahi uzun yol şoförlerimizin yanında yer alıyoruz. Uzun saatlerini yollarda geçiren şoförlerimizin özellikle sağlıklı yaşam konusunda desteklenmeleri büyük önem taşıyor. Projemiz ile şoförlerimizi emniyetli bir sürüş için önce kendi sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda bilinçlendirmeyi ve hayata geçirebilecekleri basit değişikliklerle daha sağlıklı ve sağlam bir şekilde yola çıkmalarına destek olmayı hedefliyoruz. Aldığımız olumlu yorumlar, bu ihtiyacın ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Bu ihtiyaca yanıt vermek ve farkındalığı artırmak için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Aytemiz Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Özge Kansu Gökçek ise; “Müşterilerimizin önemli bir bölümünü oluşturan, bizim yolların profesyonelleri olarak adlandırdığımız uzun yol şoförlerine istasyonlarımız haricinde yollarda da ulaşabilmek bizi heyecanlandırdı. Onların hayatlarına dokunmak amacıyla başlatılan Lassa’nın ‘Yola Sağlam Çık’ projesinde yer almaktan mutluluk duyduk. Tüm taraflar için faydalı bir biçimde tamamlanan bu proje boyunca alınan geri dönüşleri değerlendirdiğimizde, yolların profesyonellerine yönelik hizmetlerimizi daha da arttırmayı hedefliyoruz. Yakın gelecekte şaşırtan hizmetlerimizi onlara daha çok yarar sağlayacak biçimde şekillendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Lassa’nın “Yola Sağlam Çık” tırı, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Antalya, Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Kastamonu, Samsun, Yozgat, Mersin illerinde, 30 noktada şoförlerle buluştu. Bu noktalarda Lassa satış yöneticileri sürücülerle emniyetli sürüş ve performans hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca Lassa, şoförlere %25’e varan indirimlerle lastik satış hizmeti sundu. Çeşitli oyunlarla renklenen buluşmalarda şoförlere gece sürüş gözlüğü ile ruhsat kabı da hediye edildi.

ozge-kansu.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.