Lassa çiftçilere ve tarıma destek için yollarda

Lassa çiftçilere ve tarıma destek için yollarda

Lassa,çiftçileri doğru tarım hakkında bilgilendirmek ve trafikte güvenle yol almalarını sağlamak amacıyla “Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam” projesi ile yollara düştü.

 

Römorkların karanlıkta fark edilmemesi nedeniyle yaşanan kazalara dikkat çeken ve 2014 yılında toplam 4010 traktör römorkuna reflektör montajı gerçekleştiren Lassa, 140 köyde 7500 çiftçiye ulaşarak 170 saat verimli tarım eğitimi verdi. Bu yıl da eğitim ve danışmanlık hizmeti ile zenginleştirdiği programı ile ziraat mühendisleri eşliğinde 20 ilde 156 farklı noktayı dolaşmak üzere yola çıkıyor.

“Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam” projesinin her durağında, düzenlenecek eğitim etkinliklerine katılacak çiftçilere, bölgelerinde yetişen ürün çeşitlerine uygun, tarımda verimlilik uygulamaları ve tarım ekonomisi hakkında bilgi ve danışmanlık hizmeti verecek. Ardından, geçen yıllarda olduğu gibi traktörlerin yoldaki görünürlüğünü arttırmak amacıyla reflektör montajı gerçekleştirilecek ve reflektörün önemi hakkında çiftçilere bilgi verilecek.  Etkinlikler kapsamında dart oyunu ile çiftçilerin eğlenceli vakit geçirmesi de sağlanmaya çalışılacak.

Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış, Brisa’nın topluma değerler sunma misyonuyla çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutta sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek projeyi anlattı: Atış “Sürdürülebilir sosyal sorumluluk anlayışımız doğrultusunda her geçen yıl toplumsal faydaya hizmet edecek projelere imza atmayı hedefliyoruz. Ayrıca, sektörümüzün öncü markalarına sahip bir şirket olarak özellikle trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla pek çok proje de yürütüyoruz. Bu kapsamda, tarımla uğraşan çiftçilerimizin güvenliği ve refahı da hem bizim için hem de ülkemiz için büyük önem taşıyor. Lassa markamızla yürüttüğümüz çiftçilere yönelik projemize  geçtiğimiz yıl eğitim ve danışmanlık bölümünü de ekledik. Amacımız; çiftçilerimizin sorunlarını dinleyebilmek, ilgili uzmanlarla yanıt bulabilmek ve çiftçilerimizi bilinçlendirerek kaynaklarını daha verimli kullanmalarını sağlamak. Ayrıca ışıksız römorkların yol açacağı kazaları önlemek için reflektör montajına da devam edeceğiz.  Çiftçilerimiz bu konuda tedbirli olmazlar ise kazalar devam edecek... Biz Lassa olarak onlara bir ışık yaktık” şeklinde konuştu.

Tarım sektörünün Lassa için önemine de değinen Atış, “Çiftçimizin verimini artırmak bizim de sektör olarak üzerinde çalıştığımız bir alan. Traktör lastiklerinin kullanım amacına uygunluğu, sağlamlığı ve kalitesi, verimliliği arttıran bir faktör.  Bu nedenle çiftçilerimize en uygun ürün ve hizmetleri tasarlayarak, ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

lassa-1.jpg

lassa-manset.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.