Lassa Ölümleri Önlemek Amacıyla Çiftçilere Işık Yaktı

Lassa Ölümleri Önlemek Amacıyla Çiftçilere Işık Yaktı

Römorkların karıştığı kazaları önlemek amacıyla Brisa, Lassa markası bu kez çiftçiler buluştu. Bu kazaların azaltılmasını sağlamak amacıyla Lassa, 8 ilde traktör römorklarına reflektör monte edecek.

Traktör römorklarının karanlıkta fark edilememesi nedeniyle, Türkiye’de her yıl ortalama 4000 civarında ölümlü ya da yaralamalı trafik kazası gerçekleşiyor. Yasal zorunluluk olmasına rağmen istatistiklere göre, römorkların arkasına reflektör takılmadığı için kaza oranları her yıl artıyor. Lassa bu soruna dikkat çekmek amacıyla, traktör römorklarının karanlıkta fark edilebilmeleri için 8 ilde reflektör projesi başlattı.

2500 römorka ücretsiz reflektör

Proje ile traktör sürücülerinde sürüş emniyeti konusunda farkındalık yaratılması ve verilen reflektörler sayesinde traktör römorklarının karanlıkta görünebilir olmasıyla kaza oranlarının azaltılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Lassa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Konya, Mersin, Adana ve Gaziantep’de gerçekleştirdiği proje ile 2013 yılı için toplam 2500 römorka ücretsiz olarak reflektör monte edecek.

‘Bir kazayı bile engelleyebilirsek mutlu oluruz’

Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış yaptığı açıklamada, Brisa’nın sosyal sorumluluklarının bilincinde bir kurum olarak özellikle sürüş emniyeti konusunda farkındalık yaratmak amacıyla pek çok proje yürüttüğünü belirtti. “2010 yılından beri Lassa markamızla ağır ticari araç sahiplerine yönelik olarak her yıl düzenlediğimiz Yola Sağlam Çık projesini, bu sene çok önem verdiğimiz tarım grubu için de hayata geçirdik. Bu projemizle bir kazayı bile engelleyebilirsek mutlu olacağız. Öncelikli amacımız çiftçilerimizi bilinçlendirmek; çünkü onlar bu konuda tedbirli olmazlar ise ise kazalar devam edecektir. Biz Lassa olarak onlara bir ışık yaktık.” şeklinde konuştu. Atış ayrıca, projenin başarısı doğrultusunda önümüzdeki dönemlerde de çiftçileri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yürütmeyi planladıklarını söyledi. 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.