Lassa “Yola Sağlam Çık” Projesi İle Uzun Yol Sürücüleriyle Buluşuyor

Lassa “Yola Sağlam Çık” Projesi İle Uzun Yol Sürücüleriyle Buluşuyor

25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Brisa, kuruluş yıl dönümünü bir farkındalık şölenine çeviriyor. Brisa, Lassa markası ile “Yola Sağlam Çık” projesi kapsamında 63 gün ve 45 farklı noktada uzun yol şoförleriyle bir araya geldi.

Bu sene 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türkiye’nin lider lastik üreticisi Brisa, Lassa markası ile hayata geçirdiği “Yola Sağlam Çık” adını verdiği sosyal sorumluluk projesine 20 Mayıs tarihinde Tekirdağ’da başladı. Proje kapsamında 63 gün boyunca 45’den fazla noktayı ziyaret eden Lassa “Yola Sağlam Çık” ekibi; sağlıklı beslenmeden fiziksel egzersizlere kadar birçok farklı konuda uzun yol sürücülerini bilgilendirdi.

an Diyetisyen, uzun yolda yiyecek ve içecekler konusunda bilgi verdi

Lassa “Yola Sağlam Çık” kampanyasında görev alan Uzman Diyetisyen Ülker Özarslan Bilgin; hem sürücülerin vücut kitle endeksini hesaplıyor, hem de kan şekerinin düşmesi, ağır yiyeceklerin yarattığı hazımsızlık, sıvı kaybı ve uyku hali gibi yol alırken risk oluşturabilecek beslenme kaynaklı sorunların engellenmesi için gerekli bilgileri uzun yol şoförleriyle paylaştı. Bu doğrultuda ana ve ara öğünler için tercih edilebilecek yiyecek alternatifleri de sürücülere aktarıldı.

r Uzmanı, fiziksel rahatsızlıklar konusunda aydınlatacak

Spor Uzmanı İrem Başaran ise yol alırken hareketsizlikten meydana gelen kas tutulmalarının, sakatlanmaların, krampların ve ağrıların önüne geçilebilmesi adına yapılması gereken fiziksel egzersizleri sürücülere uygulamalı olarak gösteriyor. Projenin son durağı İstanbul Esenler Otogarı’nda ise trafikte konsantrasyon bozukluğuna, yanlış kararlara, kavgalara ve en nihayetinde trafik kazalarına yol açan stres sorunu da ele alınıyor. Yolda stresle başa çıkmanın ve öfkeyi kontrol altında tutmanın yolları sürücülere anlatılarak sürüş emniyetine katkı sağlamak üzere farkındalık yaratılıyor.

lıklı yaşam rehberi hediye edilecek

Lassa “Yola Sağlam Çık” projesi çerçevesinde yapılan ölçüm, test ve değerlendirmelerden faydalanan uzun yol şöförlerine, kendilerine özel tavsiyelerin de yer alacağı bir sağlıklı yaşam rehberi hediye ediliyor. Sürücüler, eğitimlerin yanı sıra; tavla, langırt ve sumo güreşi gibi eğlenceli aktivitelere de katılarak gün içinde yol yorgunluğunu atma ve bir mola alma imkanı buluyor.

www.tasimacilar.com


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.