Lassa’dan 5 bin 150 şoföre uygulamalı göz sağlığı eğitimi

Lassa’dan 5 bin 150 şoföre uygulamalı göz sağlığı eğitimi

Türkiye’nin köklü lastik markası Lassa, ağır vasıta sürücülerinin sağlıklarını ve emniyetlerini korumak adına başlattığı “Gözümüz Yolda” projesini tamamladı.

15 Nisan - 15 Haziran tarihleri arasında 37 şehirde 49 kooperatif ziyaret eden Lassa ekibi, 5 bin 150 uzun yol şoförüne göz sağlığı konusunda uygulamalı eğitim verdi. 3 bin 580 araç kullanıcısına ise vücut kompozisyon analizi yaptı. Projenin sonunda elde edilen bilgiler ışığında, gerekli görülen katılımcılar doktora yönlendirilirken; şoförlere kişiye özel beslenme ve egzersiz önerilerinde bulunuldu. Lassa, “Yola Sağlam Çık” sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk kampanyasını tamamladı. Uzun saatler boyunca zor şartlarda görev yapan ağır vasıta sürücülerinin sağlığına ve güvenliğine dikkat çekmek ve şoförleri bu konuda bilinçlendirmek amacıyla 15 Nisan – 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen proje kapsamında, Muğla’dan Artvin’e, Ordu’dan Adana’ya 37 şehirde toplam 49 kooperatif ziyaret edildi. Petrol Ofisi tarafından desteklenen proje ile 5 bin 150 otobüs ve kamyon kullanıcısına uygulamalı göz sağlığı eğitimi verilirken; 3 bin 580 araç kullanıcısına da vücut kompozisyon analizi yapıldı. Kampanya için özel olarak hazırlanan Gözümüz Yolda Sağlık TIR’ı ile Türkiye’yi karış karış gezen Lassa ekibi, 2 ay boyunca göz sağlığı ve beslenme alışkanlıkları konusunda sürücüleri bilgilendirdi.


Şoförlerin yüzde 71’i hayatında hiç göz kontrolünden geçmemiş
Lassa ekibi, projeye dahil olan 2 bin 13 sürücüye; meslekteki çalışma süreleri, tercih ettikleri lastik markaları, meslekteki sıkıntıları, aylık ortalama kat ettikleri kilometre gibi bilgileri içeren bir anket çalışması uyguladı. Anket sonucunda; meslekte 12 yıldır hizmet veren sürücülerin aylık ortalama 6 bin km yol yaptıkları ve yüzde 71’inin daha önce gözlerini hiç kontrol ettirmediği öğrenildi. Sağlık sorunu yaşayan şoförler “Gözümüz Yolda” sayesinde bilinçlendi Geçen yıl Bridgestone tarafından gerçekleştirilen “Gözümüz Yolda” çalışması sonrasında sağlık sorunları tespit edilen şoförlerin birçoğunun uyarıları dikkate alarak gözlük kullanmaya başladıkları görüldü. Lassa ekibinin bilgisayar ortamında uyguladığı seçici dikkat ve çevresel görüş testleri kapsamında şoförlerin; dikkat, görsel süreklilik, çevresel görüş, sinyal takip ve muhakeme yetenekleri de kontrol edildi. Daha sağlıklı bir yaşam için Lassa’dan öneriler
Uzun yol sürücülerinin sağlığına ve doğru beslenme alışkanlıkları edinmesine de önem veren Lassa, “Gözümüz Yolda” projesi kapsamında toplam 3 bin 580 şoföre vücut kompozisyon analizi yaparak yağ – kas dengelerinin kontrol edilmesini sağladı. Çalışma sonunda, şoförlerin büyük bir kısmının zorlu çalışma şartları nedeniyle spor yapamadığı ve sağlıklı beslenme konusuna yeterince özen gösteremediği ortaya çıktı. Bu doğrultuda, sürücülere günlük hayatlarında kolayca uygulayabilecekleri egzersiz önerilerinde bulunuldu ve sağlıklı beslenme konusunda bilgi verildi.


Şoförler memnun kaldı
Ağır vasıta sürücülerinin daha sağlıklı ve emniyetli bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak amacıyla hayata geçirilen “Gözümüz Yolda” projesi, çalışmalara katılan şoförler tarafından da beğeniyle karşılandı. Tamamen sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirilen projeden memnun kaldıklarını belirten sürücüler, bayii ve Brisa bölge satış sorumlularından lastiklerle ilgili sorularına anında yanıt aldıkları için mutluluk duyduklarını dile getirdiler. www.tasimacilar.com 19.07.2012/15:40