Lassa,uzun yol şoförlerinin yanında

Lassa,uzun yol şoförlerinin yanında

Lassa, 5. yılına giren “Yola Sağlam Çık” projesi ile uzun yol sürücülerinin yanında olmaya devam ediyor.

 

Bu seneki ilk aktiviteyi 20 Nisan Pazartesi günü Edirne’de gerçekleştiren beslenme uzmanı ve spor danışmanı eşliğindeki ekip, 32 şehirde 44 noktayı ziyaret edecek. Projenin öncelikli amacı, trafik emniyeti için şoförlerin kendi sağlıklarının önemine dikkat çekmek.

Lassa 2011 önce hayata geçirdiği “Yola Sağlam Çık” projesi ile ticari araç kullanıcılarının yanında olmaya devam ediyor. Önceki yıllarda trafik emniyeti için göz sağlığı kontrolleri yürüten Lassa, 2013 yılından beri ise sağlıklı beslenme ve egzersiz konusuna odaklanıyor. Beslenme uzmanı ve spor danışmanı eşliğindeki Yola Sağlam Çık ekibi, 20 Nisan Pazartesi günü 2015’in ilk aktivitesinde Edirne’deki uzun yol şoförleriyle bir araya geldi.

Yaklaşık iki ay boyunca 32 şehirde 44 noktayı ziyaret edecek projeye katılan uzun yol şoförlerinin öncelikle tansiyon, kan şekeri ve vücut kitle endeksi ölçülüyor. Bu veriler ışığında beslenme uzmanlarından kendilerine özel beslenme programını alan şoförler, spor danışmanından da hareketsiz çalışma şartlarının olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik pratik egzersizlerle ilgili bilgi alıyor. Etkinliğe katılan kişilere, uzun yol şoförlerine özel tavsiteler içeren bir sağlıklı yaşam rehberi de hediye ediliyor. Bunların yanısıra, etkinlik alanında yer alan tavla, lastik parkuru gibi etkinliklerle de günün stresini atma fırsatı sunuluyor.  

 “Yola Sağlam Çık” projesi kapsamında, bugüne kadar Türkiye genelinde 10.000’in üzerinde şoförle bir araya gelinmiş; 2013 yılında 2500 kişinin katılımı ile yapılan anket sonucunda elde edilen veriler; uzun yol sürücülerinin %70-75’inin fazla kilolarından rahatsız olduğunu; öğün atlayan, aşırı şeker ve yağ tüketen, uzun saatler çalıştıkları için spor yapmaya fırsat bulamayan sürücülerin tansiyon, şeker ve kan yağı değerlerinin yükseldiğini ortaya koymuştu.  

lassa-2.jpg

lassa-3.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.