Lastiklerin ömrünü etkileyecek bilgiler

Lastiklerin ömrünü etkileyecek bilgiler

Aşınmış lastikleriyle de performans ve güvenli sürüşten ödün vermeyen lastik üreticisi Michelin, lastiklerin uzun ömürlü kullanılabilmesi için kullanıcılara önerilerde bulundu.

Michelin, hem çevre hem de maliyet faktörlerini düşünerek, uzun ömürlü lastik teknolojilerini müşterileriyle buluşturuyor. Lastiklerin yasal sınır olan 1.6 mm’ye kadar kullanılması gerektiğini savunan Michelin, lastiklerin fiziksel, çevresel ve insan faktörü olmak üzere üç ana kategorideki faktörden zarar gördüğünü belirtiyor.

Aşınma, hasar, yol şartlarından zarar gören lastiklerin kilometre ömrünün önemli ölçüde azaldığını belirten Michelin, lastik yüzeyinde, yanaklarında meydana gelen kesik, yırtık ve şişlikler nedeniyle ömrünü tamamlayan lastiğin, yol ve yolcu güvenliği için bir tehdit unsuru olduğunun altını çiziyor.

michelin-lastik-testi-islak-zemin-001.jpg

En büyük düşman, insan

Lastiğin ömrünü tehdit eden bir diğer faktör ise insan faktörü olarak ön plana çıkıyor. Lastiğin rutin kontrollerinin yapılmaması, doğru lastik hava basıncında tutulmaması, patlak şekilde kullanılmış bir lastiğin yeniden şişirilmesi lastik ömrünü doğrudan etkiliyor. Ayrıca farklı tipteki lastiklerin eşzamanlı olarak kullanılması, ani hızlanma ve frenlemeye bağlı kullanış biçimleri, jant ve lastiğin ebatlarının eşleşmemesi, mevsime göre lastik kullanılmaması, balans ayarının yapılmaması nedeniyle lastikler, direksiyon hâkimiyetinin kaybedilmesine neden oluyor.

Hava koşulları; aşırı sıcaklık, yağmur, kar, buz, yağ ve gres yağı gibi çevresel faktörlerden de olumsuz etkilenen lastiklerin kilometre ömrü önemli ölçüde azalıyor.

crossclimate-michelin-lastik-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.