Loeb, birinciliğe Michelin Latitude Cross ile uzandı

Loeb, birinciliğe Michelin Latitude Cross ile uzandı

2012 Dünya Ralli Şampiyonası’nın Yunanistan ayağında, Citroen ve Ford ekibi arasında izleyenlere nefeslerini tutturan bir mücadele yaşandı.

Sebastien Loeb’in pilotluğunda Citroen DS3 ekibi zirveye Michelin Latitude Cross lastikleri ile tırmandı. Büyük bir heyecanla devam eden Dünya Ralli Şampiyonası’nın Yunanistan Rallisi’nde takımlar zorlu parkurlarda inanılmaz bir performans sergiledi. Citroen ve Ford ekibinin amansız çekişmesi, adeta bir gösteri havasında gerçekleşirken, yarışta birinciliğe ulaşan isim ise Citroen DS3 otomobili ve Michelin Latitude Cross lastikleri kullanan ünlü pilot Sebastien Loeb oldu. Geçen yıla göre 450 km daha uzun ve 61 km’lik uzun parkurları olan Yunanistan Rallisi’nin pazar günü gerçekleştirilen ilk ayağı, yarışmacıları Korinth Körfezi’nin kuzey kıyısındaki Itea’ya götüren bir parkurda gerçekleşti. Parkurun yarışmacılara sürprizi, ekiplerin konsantrasyonunu ve dayanıklılığını test eden 170 km uzunluğunda 12 saatlik rekabete dayalı bir mücadele oldu. İlk etapta bitiş cizgisini ilk gören ekip Citroen ekibi oldu. Yunanistan Rallisi’nin odağı geçen yılın etkinliğinde de kullanılan Nemea bölgesi oldu. Bölgedeki dağ etapları oldukça engebeli, yüksek hıza uygun ama aynı zamanda bazı noktalarda yanıltıcı yollardan oluşan zorlu parkur üzerinde birkaç tane “kör” atlayış noktası bulunmasına rağmen, Michelin Latitude Cross H1, darbelere ve aşınmaya karşı dayanıklılığını, zorlu şartlarda zafere ulaşmasıyla kanıtlamış oldu. “Michelin Latitude Cross’un ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi”
Michelin WRC yarış direktörü Pascal Couasonon Yunanistan rallisinde Citroen ve Ford ekiplerine sergiledikleri heyecan verici şov için teşekkür ederken; “Yunanistan rallisi açık arayla sezonun en zorlu parkuruydu. Araçların ve lastiklerin güvenilirliliği inanılmaz bir teste tabi tutuldu. Elde edilen zafer, Michelin Latitude Cross serisinin güvenlik, kuvvet ve hız bakımından partnerlerimizin taleplerini karşılama konusunda ne kadar yetenekli olduğunu göstermiş oldu” dedi. www.tasimacilar.com 11.06.2012/18:39