Lojistiğin kadın patronları var.

Lojistiğin kadın patronları var.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun, ‘Lojistik sektöründe üst düzey yöneticinin yeri’ temasına yönelik yaptığı araştırma sonuçlandı.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Lojistik Uygulamaları ve Araştırma Merkezi tarafından, Bülent Tanla danışmanlığında ve Prof. Dr. Okan Tuna koordinatörlüğünde, Öğr. Gör. Aslıhan Bekaroğlu, Öğr. Gör. Aysun Akpolat ve Tuğba Güngör’den oluşan bir ekip tarafından “Lojistik Sektöründe Kadının Yeri” başlıklı çalışma UTİKAD (Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği)’nin 400 kayıtlı üyesi esas alınmak kaydıyla yargısal olarak tanımlanmış örneklem üzerinde birebir görüşülerek gerçekleştirildi. “Sektörde 100 Genel Müdürden 18 tanesi kadın.”
Araştırma sonuçlarına göre; lojistik işletmelerinin % 18’inin “Genel Müdürünün" kadın olduğu tespit edildi. Aynı zamanda, işletmelerin , % 37’sinin “Genel Müdür Yardımcılarının” kadın olduğu ve % 47’sinin de Yönetim Kurulunda en az bir kadın üyesi olduğu da araştırma kapsamında belirlendi. www.tasimacilar.com 07.03.2014 15:13