Lojistik sektörü elektronik imza ile hızına hız katacak

Lojistik sektörü elektronik imza ile hızına hız katacak

Yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile e-imza ticaret hayatının ayrılmaz bir parçası oluyor ve lojistik sektörü e-imzanın getirdiği kolaylıklardan yararlanarak fark yaratacak sektörlerin başında geliyor.

Elektronik imza ile faaliyetlerini kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde sürdürmek isteyen lojistik firmaları, bu hizmetten yararlanarak fark yaratacaklar. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girmesiyle beraber şirketlerde yönetim kurulu kararları için notere gitmeye gerek kalmayacak. Şirket kayıtları ve mahkemeye delil olarak verilebilen her şey için e-imza kullanılabilecek. Ayrıca ticaret odalarının yayınladığı noter onaylı ticari sicil kayıtları da artık e-imzalı gönderebilecek. Bunlara ek olarak her sermaye şirketine web sitesi bulundurma zorunluğu da getirilecek.


Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getirdiği önemli yeniliklerden biri de Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi. Kayıtlı Elektronik Posta- KEP'te hizmet sağlayıcı yetkisi ve düzenleme de e-imza ile yapılabilecek. Bankalar kişi ve kurumların e-postalarına doğrudan e-imzalı tebligat yapabilecek. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getirdiği kolaylıklar sayesinde lojistik sektörü, hızına hız katacak ve daha güçlü bir altyapıyla daha hızlı büyüyecek. www.tasimacilar.com 04.06.2012/16:09