Lojistikçi lojistikçiyi ağırlamayacak

Lojistikçi lojistikçiyi ağırlamayacak

UTİKAD ve Sine Fuarcılık organizasyonu iş birliği çerçevesinde 02-05 Mayıs 2013 tarihleri arasında “Transport ve Lojistik - Uluslararası Transport, Araç, Ekipman, Depolama ve Yönetim Teknolojileri Fuarı” düzenlenecek.

CNR EXPO İstanbul’da düzenlenecek Fuar, pazarlardaki iş hacmine, ülkeler ve firmalar arası iş birliklerinin artmasına katkıda bulunmanın yanı sıra, Türk lojistik sektörü ile dünya devlerini İstanbul'da bir araya getirmeyi hedefliyor. “Fuara tüm sektör mensupları davetli”
Büyük bir lojistik iş hacmine sahip Türkiye'de benzeri fuarlar düzenlendiğini ancak bu fuarların çoğu zaman "lojistikçilerin lojistikçileri ağırlamasından öteye geçmediğini belirten Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği(UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, bu yıl ilk kez düzenlenecek fuarın farkını şöyle açıkladı; " Biz bu fuarda sadece taşımacılık yapan lojistik firmalarını değil, bununla beraber bunun kullanıcılarını bu sektöre hizmet veren ekipman üreticilerine, sofver firmalarına, danışmanlık firmalarını da bu bünyede toplayacağız." Fuara mutlaka devlet birimlerinin de davet edileceğini ifade eden Erkeskin, taşıma sektörünün devlet birimlerinin çizdiği kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde iş yaptığının altını çizerek "Devlet birimlerinin bizim dinamiklerimizi ve dünyadaki girişimlerimizi daha yakından görüp, Türkiye’nin mevzuat açısından yapması gereken yenilikler varsa onları almaları lazım. Bizimde onların hassas olduğu konularda, kendimiz nasıl değiştirmemiz, geliştirmemiz gerektiği konusunda onların düşüncelerini almamız lazım. Dolayısıyla bu sadece taşımacıların bir araya geldiği bir fuar olmaktan ziyade tüm unsurların bir araya geldiği bir fuar olacak" şeklinde konuştu. Fuarda ileriye yönelik planlar, projeler çıkacağını belirten Erkeskin, fuarda taşımacılık firmalarına yönelik iş imkanları da doğacağını, ayrıca fuarın, taşımacılık ve lojistiği kullanan firmaların ne tür hizmet alabileceklerini ve ufuklarını geliştirme anlamında nelerin mümkün olabildiğini anlama açısından kazanımlara açık olduğunu ifade etti.


“Fuar yeni iş ilişkilerine davetiye çıkaracak”
Türk firmalarının yurt dışı firmaları ile iletişim kurmasında aksaklıkların ve bilgisizliğin olduğunu ifade eden Erkeskin, düzenlenecek fuarda iş birliği fırsatlarının da doğacağını belirterek, "Mesela ben toplantılarda karşı karşıya geliyorum diyorlar ki, Ürdün’de şöyle bir hizmete ihtiyacımız vardı. Ürdün’de acaba bir lojistik firması kurar mısınız? Ürdün’de o hizmetleri veren firmalar var zaten. Bunların olduğunu bunların kullanılabileceğini, nelerin yapılabileceğini biz insanlara anlatacağız" şeklinde konuştu. Türk nakliyecisinin işlerini yürütürken dünya çapında hizmet veren acentelere ihtiyacı olduğu gibi, bu acentelerin Türkiye ve bölge ülkelerine ulaşırken Türk firmalarına ihtiyacı olduğunun altını çizen Erkeskin, fuarda firmaların birbirlerini tanıyıp, yeni acente ilişkileri, yeni iş ilişkileri kurma imkanı sağlayacağını belirtti. Ayrıca fuara lojistik kullanıcılarının da katılacağını belirten Erkeskin, fuarın yeni işler edinebilme imkanları da sağlayacağını ifade ederek "Dolayısıyla iki boyutta hem taşımcılık sektöründeki ilişkilerini yurtiçi,- yurtdışı kapsamında geliştirecekler hem de dış ticaret, sanayi sektöründeki ilişkilerini ve networklerini geliştirme şansı elde edecekler" dedi. “Lojistikçi lojistikçiyi ağırlamayacak”
Fuara sadece lojistik firmalarının değil lojistik kullanıcılarının da davet edileceğinin altını çizen Erkeskin, CNR ile işbirliği içerisinde olmalarının nedenini de CNR'ın sahip olduğu geniş interland olarak açıkladı. Davet edilecek lojistik kullanıcılarının CNR'ın geniş network'unda bulunduğunu belirten Erkeskin sözlerine şöyle devam etti; “Sadece lojistik lojistiği ağırlamayacak” lojistik firmaları olarak lojistik kullanıcılarının iş süreçlerini anlamamız lazım. Buna yönelik hizmetler, buna yönelik çözümler üretmemiz lazım. Onlarında bizim dinamiklerimiz anlayıp ona göre kendi iş yapılarını düzenlemeleri lazım. Dolayısıyla biz aslında “et ve tırnak gibiyiz” birbirimizden ayrı düşünülemeyiz. Dolayısıyla bu fuarda da beraber olmalıyız. Bu açıdan lojistik kullanıcılarının da gelmesi çok büyük katkı sağlayacak." Nurcan GÜNEŞ www.tasimacilar.com 12.11.2012 / 12:54