Lojistik'in gözdesi Türkiye

Lojistik'in gözdesi Türkiye

14-16 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlenen logitrans’a 20 ülkeden 136 firma katıldı Türkiye’nin dışında en fazla katılım İtalya, Almanya ve Avusturya’dan gerçekleşti İntermodal taşımacılığın önemi artmaya devam ediyor

Her şeyin ötesinde, Çin’in İpek Yolu Girişimi Doğu ile Batı arasındaki taşıma zincirleri boyunca uluslararası işbirliklerini güçlendirecek. İstanbul’da düzenlenen logitrans, bu alanda lojistik endüstrisinin tüm paydaşlarını bir araya getirmedeki en önemli platform. 20 ülkeden 136 sergileyici firma ve 50’nin üzerinde ülkeden 14.100 ziyaretçi bu yıl fuara katılım gösterdi.

“logitrans, Türkiye ve Avrasya bölgesinde lojistik endüstrisinin lider ihtisas fuarı olduğunu ispat etti,” şeklinde ortak açıklama yapan EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti. İdari Direktörü İlker Altun ve Messe München Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen; “Fuarda 20 ülkeden 136 katılımcı yer aldı. Çok sayıda Türk şirketine ilaveten en fazla katılımın olduğu ülkeler İtalya, Almanya ve Avusturya oldu. Uluslararası işbirliği fuarda çok önemli rol oynadı,” şeklinde konuştular. Fuarın açılış töreninde konuşan Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı Müsteşarı Steffen Bilger de şunları söyledi: “Türkiye; Avrupa, Orta Doğu ve Asya arasında, çok büyük ekonomik etkiye ve çok belirgin bir üs fonksiyonuna sahip önemli bir bağlantı ülkesidir. logitrans ise lojistik endüstrisi için bu bölgedeki en önemli buluşma yeridir.”

logitrans-fuar.jpg

Uluslararası işbirliği önem kazanıyor

Lojistik hizmet sağlayıcılar, özellikle küresel çalkantıların yaşandığı dönemlerde güven temin eden ve uluslararası ağları canlı tutan kesimlerdir. logitrans, uluslararası partnerlerin nasıl bir araya gelerek yeni projeler başlattığına ilişkin çok sayıda örneğe sahne oluyor. Yeni İpek Yolu bu gelişimin altını çizerken Trans-Hazar Uluslararası Ulaştırma Hattı TITR tarafından ilk kez organize edilen ve Azerbaycan’dan ADY Express, Gürcistan’dan GR Logistics & Terminals ve Kazakistan’dan KTZ Express JSC, Kuryk Limanı’nın yer aldığı ortak bir pavilyonda işbirliğinin yarattığı gücü sergiledi.

Sarp Intermodal firmasının İdari Direktörü Onur Talay, “İntermodal taşımacılık, Türkiye ve dolayısıyla logitrans için giderek daha önemli hale geliyor. Bu alanda geçtiğimiz yıllarda inanılmaz bir büyüme gördük ve endüstrimizin verimli ve sürdürülebilir geleceğinin intermodal taşımacılıkta olmasını bekliyoruz,” şeklinde konuştu. Bu alanda faaliyet gösteren yerli ve uluslararası firmalar daha yakın bir işbirliği içinde çalışırken logitrans Fuarı’na da yoğun ilgi

gösterdiler. Türkiye’den Greenlog ve Avusturya’dan Nothegger fuara ilk kez katılım sağlarken U.N RO-RO, Arkas Lojistik, Kombiverkehr, Transorient ve Rail Cargo Group gibi katılımcılar da intermodal taşımacılığın temsilcileri arasında yer aldı. Akdeniz limanlarından Trieste ve Toulon Bay gibi uzun soluklu katılımcıların yanısıra Fransa’nın Marseille ve İtalya’nın Bari Limanları da fuarda ilk kez katılım sergilediler.

İpek Yolu, intermodal trafik veya dijitalleşme gibi önemli trend konulara ilişkin tehditler ve fırsatlar da, fuar boyunca düzenlenen kapsamlı konferans programında yoğun bir şekilde ele alındı. Son olarak İlker Altun ve Gerhard Gerritzen, “Lojistik, güvenilir ilişkilerin özellikle önem taşıdığı bir endüstridir ve İstanbul’da düzenlenen logitrans Fuarı, Avrasya bölgesindeki uluslararası ticaret hareketi ile ilgili en iyi platformu sağlamaktadır,” şeklinde konuştular.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.