Lüksün yeni tanımı Maybach S Serisi

Lüksün yeni tanımı Maybach S Serisi

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, 19 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen dijital lansman ile tüm dünyaya tanıtıldı.

Geleneksel tarzda sedan gövde tipine sahip Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi'nin dünya tanıtımı, 19 Kasım Perşembe günü dijital olarak gerçekleşti. Önden bakıldığında krom süslemeleri, özgün tasarıma sahip uzun motor kaputu ve ön ızgarası karakteristik unsurlar olarak göze çarpıyor. Mercedes-Maybach S-Serisi’nin krom kaplamalı dikey sütunlara sahip radyatör ızgarası, otomobilin uzaktan bakıldığında hemen fark edilmesine katkı sağlıyor. MAYBACH ismi, ızgaranın krom çerçevesinde zarif bir şekilde yer alıyor. Arka kapılar, diğer S-Serisi modellerine göre daha büyük; ayrıca C sütunundaki sabit bir üçgen pencere de bulunmakta. Yine, C sütunundaki Maybach marka logosu ayrıcalıklı dünyaya vurgu yapıyor. Mercedes-Maybach S-Serisi, isteğe bağlı olarak elektrikli arka kapılarla da donatılabiliyor.

Mercedes-Maybach S-Serisi çift renk uygulamasıyla daha da özel bir görünüm kazanıyor. İsteğe bağlı donanımlar arasında yer alan iki rengi birbirinden ayıran çok özel bir çizgi bulunuyor ve bu çizgi en yüksek kalite standartlarına göre elle uygulanıyor. İsteğe bağlı diğer bir donanım ise, DIGITAL LIGHT far teknolojisi. DIGITAL LIGHT, her farda 1,3 milyon mikro ayna yardımıyla ışığı kıran ve yönlendiren son derece parlak üç LED’li bir ışık modülüne sahip.

maybach-mercedes.jpg

İç mekan: Daha fazla yaşam alanı ve üstün konfor

Mercedes-Maybach S-Serisi’nin iç mekanı Mercedes-Benz S-Serisi’nin tamamen yenilenmiş iç mekan tasarımına dayanıyor. Gösterge paneli, orta konsol ve kol dayama“havada süzülüyor” hissi veren bir görünüm sunuyor.

Mercedes-Maybach S-Serisi’nde beş adede kadar ekran sunulabiliyor. Yüksek teknolojili bir kumanda merkezi olarak görev alan 12,8 inçlik OLED merkezi medya ekranı standart donanım olarak sunuluyor. İsteğe bağlı olarak trafikteki diğer paydaşların görselini üç boyutlu olarak canlandıran, belirgin derinlik ve gölge efektiyle dikkat çeken 12,3 inçlik 3 boyutlu dijital gösterge ekranı da başka bir ayrıcalık olarak sunuluyor.

Kişiye özel ekran modunda sunulan gösterge ekranı görünümü Mercedes-Maybach S-Serisi’nin özel konumuna ve statüsüne vurgu yapıyor. Markanın ruhuna uygun olarak kadran göstergelerinin çevresi de ‘rose gold’ olarak uygulanıyor.

‘Rose Gold’ rengi aynı zamanda isteğe bağlı olarak sunulan ‘Aktif Ambiyans Aydınlatması’nda, yani akıllı konfor ve güvenlik fonksiyonlarının animasyonlu LED aydınlatmasında da kullanılabiliyor. Rose gold beyazı ve Ametist ışıltısı olmak üzere iki yeni Aktif Ambiyans Aydınlatması daha kullanıma sunuyor. ‘Araca hoş geldiniz’ karşılama ekranı yolcuları özel bir ışık gösterisiyle karşılıyor. Adaptif Arka Aydınlatma özelliği ilk kez Mercedes-Maybach S-Serisi’nde kullanıma sunuluyor. Bu özellik farklı kullanım ayarlarıyla yolcuların isteklerine uyum sağlıyor. Yolcular, parlaklık dışında ışık kümesinin boyutunu ve konumunu ayarlayabiliyor. Ayrıca çalışma aydınlatmasından, rahat salon aydınlatmasına kadar farklı aydınlatma olanakları da Mercedes-Maybach S-Serisi’nin bir diğer özelliği.

Mercedes-Maybach S-Serisi, iç mekanında da bol miktarda geleneksel tarzda lüks anlayışını sunuyor. Ön koltuklardaki geniş kaplamalar yepyeni bir özellik olarak devreye girerken; kaliteli ahşap yüzeyler de sürücü ve ön yolcu koltuklarının arkasını süslüyor. First-Class arka koltuk donanımında ise benzer bir kaplama arkadaki iki koltuğun arasında da uygulanıyor.

Mercedes-Benz S-Serisi’nin uzun versiyonundan 18 cm daha uzun olan dingil mesafesinin tamamı arka koltuk yaşam alanının kullanımına sunuluyor.

Karşılaştırma tablosu:

 

 

Mercedes-Maybach S-Serisi (Z 223)

S-Serisi’nin uzun versiyonu (V 223)

S-Serisi’nin kısa versiyonu (W 223)

Uzunluk

mm

5.469

5.289

5.179

Genişlik

mm

1.921

Sabit Kapı Kolu ile 1.954

Gömme Kapı Kolu ile 1.921

Sabit Kapı Kolu ile 1.954

Gömme Kapı Kolu ile 1.921

Yükseklik

mm

1.510

1.503

1.503

Dingil mesafesi

mm

3.396

3.216

3.106

Standart olarak sunulan sol ve sağ taraftaki makam koltukları ile Şoför Paketi, Mercedes-Maybach S-Serisi’nin ideal bir makam aracı olduğunu kanıtlayan özelliklerden bazıları. Makam koltuklarında yolcu, koltuk minderini ve sırtlığı birbirinden bağımsız olarak ayarlayabiliyor. Ön koltuktaki ayak desteğini ve elektrikli uzatılabilir bacak desteğini kullanarak uyku için en uygun yatma yüzeyi oluşturuluyor. En üst seviyede rahatlık için ayağın ayar aralığı, önceki seriye göre yaklaşık 50 mm uzatıldı. Ayrıca arka koltuk konfor paketi kapsamında da baldır desteği için masaj özelliği sunuluyor. Arka koltuktaki boyun ve omuz ısıtması ise bir başka konfor unsuru olarak öne çıkıyor.

maybach-ic.jpg

MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi-eğlence sistemi: Daha kişisel ve sezgisel kullanım

Yeni S-Serisi’nde 2018 yılında tanıtılan, uyarlanabilir ikinci nesil MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) sunuluyor. MBUX, çeşitli araç sistemleri ve sensör verileri ile ağa bağlanıyor olmasıyla ayrışıyor. Bazıları OLED teknolojisine sahip beş parlak ekran, aracın konfor işlevlerini kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. Yeni nesille birlikte kişiselleştirme ve sezgisel kullanım seçenekleri çok daha kapsamlı hale geliyor.

Mercedes-Maybach S-Serisi, isteğe bağlı olarak arkada MBUX İç Mekan Yardımcısı ile donatılabiliyor. MBUX İç Mekan Yardımcısı, kullanıcının çok sayıda isteğini de algılayabiliyor. Sistem bunu yaparken kullanıcının bakış yönünü, el hareketlerini ve vücut dilini yorumlayarak otomatik araç fonksiyonlarında yardımcı oluyor. Mercedes-Maybach S-Serisi, tavan döşemesindeki 3D lazer kameralar yardımıyla arka yolcuların jest ve hareketlerini de kaydedebiliyor. Örneğin MBUX İç Mekan Yardımcısı, kullanıcının el hareketi ile emniyet kemerine uzanma niyetini tespit eder etmez ilgili taraftaki otomatik emniyet kemeri uzatma fonksiyonunu etkinleştiriyor. Tüm bunların yanında araçtan inme uyarı sisteminin de fonksiyonunu geliştiren yeni S-Serisi, arkadaki yolcunu araçtan ayrılmak istediğini de farkedebiliyor ve gerekli gördüğü, tehlikeli bir durum algıladığında görsel ve sesli olarak kullanıcıyı uyarıyor.

Verimli bir sürüş için gelişmiş güç aktarımı

Mercedes-Maybach S-Serisi’nde kısmen elektrik destekli, Mercedes-Benz portföyünden motorlar kullanılıyor. Elektrik desteğini ikinci nesil entegre bir marş jeneratörü (ISG) sağlıyor. ISG, sürüş anında içten yanmalı motora 15 kW'a kadar güç desteği veriyor; sabit hızlı sürüşlerde “süzülme” fonksiyonunu destekliyor; start-stop özelliğini daha konforlu hale getiriyor ve de sürüş sisteminin genel olarak daha verimli olmasını sağlıyor. Dört tekerlekten çekiş ise tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor.                          

Yeni S-Serisinde 9G-TRONIC otomatik şanzıman ISG ile entegrasyon için daha da geliştirildi. Elektromotor, güç elektroniği ve şanzıman soğutucusu şanzımanın içine veya üzerine taşındı. Bir elektrikli soğutucu kompresör kullanıldığı için ISG ile birlikte iki parça kayışlı tahrik düzeni devreden çıkartıldı. Bu sayede motor çalışmadığında da (start-stop ve süzülme fonksiyonu) iç mekanı verimli ve konforlu bir şekilde iklimlendirilebiliyor.

Egzoz gazlarını temizlemek için motor versiyonuna bağlı olarak benzin partikül filtresine sahip bir egzoz sistemi devreye giriyor. Basınç ve sıcaklık sensörlerinin yanı sıra en güncel lambda sensörlerinin de kullanılmasıyla tüm devir aralıklarında gelişmiş bir egzoz gazı temizliği sağlanıyor.

mercedes-manset-008.jpg

Yürüyen aksam, üstün konfor ve üstün sürüş özellikleri sunuyor

Sürekli ayarlanabilir amortisör sistemi ADS + ile AIRMATIC havalı süspansiyon tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Sürücü, DYNAMIC SELECT üzerinden motor-şanzıman, ESP®, yürüyen aksam ve direksiyonun karakteristiğini ayrı ayrı değiştirebiliyor. İlgili ayarlar merkezi medya ekranın altındaki kumanda düğmesi üzerinden sağlanıyor. DYNAMIC SELECT, ayrıca tamamen sürüş konforuna odaklanan bir MAYBACH sürüş programı da kullanıma sunuyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan arka aks yönlendirmesi özellikle şehir içindeki manevra kabiliyetini arttırıyor. Arka aks yönlendirme özelliği ile dönüş çapı iki metreye kadar azalıyor. Müşteriler; 4,5° ve 10° olmak üzere iki farklı arka aks yönlendirme tipinden birini seçebiliyor. Buna bağlı olarak otomobilin dönüş çapı 13,4 metre yerine 12,4 metre veya 11,4 metre olarak gerçekleşiyor.

İsteğe bağlı olarak sunulan aktif E-ACTIVE BODY CONTROL yürüyen aksam, bir stereo kamera yardımıyla yol yüzeyini tarıyor ve yol yüzeyindeki dalgalanmaları düzeltiyor. Sistem ayrıca, olası bir yandan çarpma durumunda aracı yükselterel ek koruma da sağlıyor. Darbe, özellikle aracın alt kısmındaki dirençli yapı elemanlarına yönlendirildiğinden yolcular üzerindeki stres azaltılıyor.

Son derece sessiz ve titreşimden arındırılmış sürüş konforu

Yeni lüks sedan, yeni S-Serisi neslinde kullanılan mükemmel gürültü, titreşimler, pürüzlülük özelliklerine dayanıyor. Daha da geliştirilen bu önlemleri özellikle arka koltukları hedefliyor. Arka çamurluk içlerinde ek yalıtım köpüğü kullanılıyor. Arka yolcuların baş hizasında bulunan C sütunundaki ek sabit üçgen pencerede daha kalın lamine cam kullanılıyor. Bunun dışında isteğe bağlı olarak özel gürültü önleyici köpük ile desteklenen lastikler de sunuluyor.

Aktif sürüş gürültüsü önleyicisi markada bir ilk olarak kullanıma sunuluyor. Sistem, karşı ses dalgaları üreterek iç mekandaki istenmeyen, düşük frekanslı sesleri azaltıyor. Bunun için Burmester® Yüksek Performanslı 4D Surround ses sisteminin bas hoparlörleri kullanılıyor.

mercedes-maybach.jpg

Güvenlik: Kaza öncesinde ve kaza anında daha fazla koruma

Özellikle Mercedes-Maybach S-Serisi’nde arka koltuk güvenliği daha hassas bir konu olarak ele alınıyor. Standart donanım olarak sunulan yenilikçi arka hava yastığı, şiddetli önden çarpışmalarda emniyet kemerini takan arka koltuk yolcularının baş ve boyun bölgesindeki stres seviyelerini önemli ölçüde azaltıyor. Mercedes-Maybach S-Serisi ile birlikte bir Sedan’ın arka koltuk yolcuları da ilk kez otomatik emniyet kemeri uzatma özelliğinden yararlanıyor. Bu özellik yolcuyu emniyet kemerini bağlamaya teşvik ederken, aynı zamanda bu işlemi kolaylaştırıyor. Otomatik kemer uzatma özelliği makam koltuğunun ayarlanabilir sırtlığına entegre edildiğinden yolcu için her zaman doğru konumda bulunuyor.

Yeni ve kapsamı genişletilen sürüş destek sistemleri ise hız uyarlama, mesafe ayarlama, direksiyon yönlendirmesi ve şerit değişikliği olmak üzere sürüş koşullarına uygun desteklerle günlük hayatı kolaylaştırıyor. Böylece sürücü daha az yorularak hedefine daha güvenli ve rahat bir şekilde ulaşabiliyor. Sürüş destek sistemleri olası bir tehlike anında o anki sürüş koşuluna uygun olarak reaksiyon gösterebiliyor ve böylece olası çarpışmanın şiddetini azaltabiliyor veya bunu tamamen engelleyebiliyor.Mercedes-Benz’de üst seviye sürüşün, DRIVE PILOT ile 2021 yılının ikinci yarısından itibaren seri üretime geçmesi bekleniyor. DRIVE PILOT, otoyolun uygun bölümlerinde ve trafiğin yoğun olduğu durumlarda sürücüye ilk etapta yasal olarak izin verilen 60 km/s hıza kadar sürüş görevini üstlenme önerisinde bulunabiliyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.