Macaristan otobüs işletmesi, ZF ürünleri ile donatılmış 172 Şehiriçi Otobüs siparişi verdi

Macaristan otobüs işletmesi, ZF ürünleri ile donatılmış 172 Şehiriçi Otobüs siparişi verdi

Budapeşte ve Pécs şehirleri toplu taşıma birimleri, yeni otobüsleri için modern aktarma ve şasi teknolojilerine sahip olan ZF’yi tercih etti.

ZF’nin aktarma & şasi teknolojileri ve ZF Lenksysteme’de üretilen direksiyon sistemleri, Macar toplu taşıma otorotileri tarafından büyük bir talep görmekte. Budapeşte ve Pécs şehirlerindeki 172 yeni araç, teknoloji şirketlerinin ticari araç komponentlerinin gelişimini sağlamada, yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımının azaltılmasında, işletme maliyetlerinin düşürülmesinde ve sürücü-yolcu konforunun arttırılmasına katkı sağlayacak. İlginin odağında ise, yakıt tasarrufu sağlayan, düşük gürültü seviyesinde çalışan ZF-Ecolife otomatik şanzıman yerini alacak.

ZF’nin otobüs aks ve şanzıman sistemleri iş birimi başkanı Andreas Moser şöyle aktarıyor: "Modern yolcu taşımacılığında çevre dostu sistemler ve düşürülmüş maliyetler önem arz etmekte ve eminim ki, Macarsitan’daki bu alım hepimizi mutlu edecek, çünkü ZF’nin aktarma ve şasi teknolojileri ihtiyaçları fazlasıyla karşılayacak kapasitede." Sipariş 172 otobüsü içeriyor." Araçların çoğu Macaristan’ın başkentinde çalışırken 5 tanesi yaklaşık 200 km uzaklıktaki Pécs şehrinde, Tüke otobüs işletmesi adına hizmet verecek.

Şehir için çevre dostu ve sessiz sistemler

106 adet MAN Lion's City ve 66 adet Volvo 7900 otobüsler, 6 vitesli ZF-Ecolife otomatik şanzıman ile donatılacak. Sonuç olarak, motor devri, her türlü kullanım şartında sürekli optimum düzeyde kalacak ve otobüs’ün yüküne ve bulunduğu coğrafi şartlara göre hızlı bir şekilde yüksek vitese geçiş imkanı sağlayan standart TopoDyn sistemini kullanılacak.

Araçlar, Ecomat yerine selefi olan ZF-Ecolife ile donatılmak suretiyle %10 yakıt tasarrufu sağlayacak. Aynı zamanda gürültü seviyesi önemli oranda azaltılacak.

Engelsiz yolcu alanı

Macaristan’ın bu yeni siparişi, 172 araç için ZF’nin şasi teknolojileri avantajlarını da beraberinde getiriyor. AV-132 alçak tabanlı portal aks, yüksek sürüş güvenliği ve maksimum konforu garanti ediyor. Bu sistem araç zeminini düzleştirdiği için araç içinde yükseltilere ve dışında platformlara ihtiyaç duyulmuyor. Bu avantajlar, Volvo’nun körüklü araçlarında kullanılan AVN 132 akslar için de geçerlidir.

Ön düzende, ZF Lenksysteme kompakt servocom hidrolik direksiyon sistemi sayesinde sürücüler Budapeşte ve Pécs’te otobüslerinin hızlı ve hassas manevralar yapmalarını sağlayabilecekler.

www.tasimacilar.com


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.