Malatya Belediyesi ulaşıma çözüm arıyor

Malatya Belediyesi ulaşıma çözüm arıyor

MOTAŞ tarafından 2011 yılından bu yana toplu taşımacılığa çözümler üretmek için araştırma ve inceleme çalışmaları sürdürülen doğalgazlı araçlar hakkında hazırlanan raporlar Başkan Ahmet Çakır’a sunuldu.

Kapsamlı araştırmalar yapılıyor

Fizibilite çalışmaları sonuncunda birçok doğalgaz istasyon yapım firmasıyla, dizel - doğalgaz dönüşüm firmasıyla ve araç üreticileriyle görüşmeler yapıldığını ve oluşturulan bir teknik ekiple ilgili firmalar ve doğalgazlı araç kullanan şehirlerin incelendiğini belirtildi.

Malatya Belediyesi Büyükşehirleri örnek alıyor

İncelemeler sürecinde Bursa' da bulunan Karsan, Adana' da bulunan Temsa, Ankara' da bulunan Bozankaya, Sakarya' da bulunan Otokar firmalarının ziyaret edildiği. Doğalgazlı araç kullanan İstanbul, Kocaeli, Kayseri ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin ziyaret edildiğini ve onlardan ders ve örnek alındığı belirtildi.

Kent dönüşüme hazır

Ocak ayında Temsa Global tarafından üretilen doğalgazlı araç test edilerek sonuçları Ahmet Çakır ile paylaşıldığını ve sonuç olarak Otokar firması tarafından bir test aracı Malatya' ya getirilmiş bulunmakta. Kentin büyükşehir statüsü kazanmasının ardından yaşanacak olan büyük dönüşüme Çakır ve ekibi hazır.

Doğalgazlı araçların performans ve avantajı hakkında yerinde incelemeler yapıldı

Geçtiğimiz hafta içerisinde Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Gürbüz Kurdal ve Bilgi İşlem Müdürü Muhammet Demirel Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini ziyaret etti. Ulaşım başta olmak üzere birçok alanda incelemelerde bulunan Malatya Belediyesi ekibi özellikle son yıllarda büyükşehirlerde kullanılan doğalgazlı araçların performansları ve avantajları hakkında ayrıntılı incelemelerde bulundu.

Doğalgazlı araçların kullanıldığı büyükşehirlerden bilgi alan Malatya Belediyesi ekibi, Sakarya' da doğalgazlı araç üreten Otokar firmasını da ziyaret ederek araçların teknik ve teknolojik özellikleri hakkında da ayrıntılı bilgi aldı.

Başkan gelişmeleri yakından takip etmekte

Otokar firması tarafından Malatya Belediyesi ekibine yapılan sunumların ve verilen bilgilerin ardından 24.02.2014 tarihinde firma tarafından bir test aracı Malatya' ya gönderildi. Başkan Çakır bizzat kendisi de doğalgazlı test aracını inceledi. Getirilen test aracı bir hafta boyunca farklı güzergahlarda çalıştırılarak MOTAŞ tarafından test edilecek.Test aracında incelemelerde bulunan Çakır' a Otokar firması yetkilileri
tarafından ayrıntılı bilgi aktarıldı. Firma yetkilileri araçların hem teknik özellikleri hem de donanımsal mekanizmaları hakkında bilgiler verdi.

Trambüs projesinde olduğu gibi yine önceliğimiz çevre dostu yakıtlı araçlardan yana

Çakır şu açıklamalarda bulundu, "Doğalgazlı araçlar karbondioksit salınımlarının dizel araçlara göre çok çok düşük olması nedeniyle doğayı koruyan, çevre dostu özelliğe sahip. Ulaşım alanında yapmış olduğumuz büyük değişim ve dönüşümü şimdi de çevre dostu araçlarla desteklemeyi planlıyoruz. Trambüs projemizdeki gibi öncelikli amaçlarımızdan biri olan çevre dostu yakıt özelliğine sahip doğalgazlı araçları gündemimize aldık. MOTAŞ tarafından bu araçlar test edilerek raporlanacak"

motas-dogalgazli-arac-3.jpgmotas-dogalgazli-arac-7.jpgmotas-dogalgazli-arac-8.jpgmotas-dogalgazli-arac-9.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.