Malatya Lojistik üs istiyor

Malatya Lojistik üs istiyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez’i ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Erkan Gölgeli ile birlikte Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez’i makamında ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Gümrük Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’da olmasının kent açısından büyük önem taşıdığını belirtti. “çalışmalarımız olumlu sonuçlar veriyor”
Malatya’da yılda ortalama 350 milyon dolar sadece kayısı ihracatı olduğunu dile getiren Erkoç, “diğer sanayi ürünlerini de kattığınızda bu rakam daha da yükseliyor. Ancak ne gariptir ki, Malatya’dan direkt ihraç çok düşük seviyelerinde seyrediyor. Dolayısıyla Malatya’dan direkt ihracatın artması noktasında Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz aylardan itibaren bir çalışma başlattık. “ diyerek Bu çalışmaların ilk ayağı olan Demiryolu ile Malatya’da taşımacılığın başlatılması yönünde girişimlerin olduğu ve bu girişimlerin olumlu sonuçlar verdiğini dile getirdi. Gümrük Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’da olması bizim için büyük önem taşıyor diyen Erkoç, Bu avantajlı durumu kendi lehlerine çevirmek istediklerini belirterek “yük indirme bindirme ve taşıması ile birlikte Gümrük Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere, Taşıma, Bankalar, PTT ve TIR Parklarının da bulunduğu Lojistik bir Üssün kurulması için çalışmalar devam ediyor. İhracatçılarımızın bu noktadaki sorunlarını çözmek için Bölge Müdürlüğümüz ile her türlü ortak çalışmaya hazırız. Biz yeni kurulacak olan 3. OSB Bölgesi’nde Gümrük Bölge Müdürlüğü’ne yer vermeye hazırız” şeklinde konuştu. “İşbirliğine hazırız”
İşbirliğine hazır olduklarını dile getiren Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez ise “Bizim amacımız ihracatçılarımızın sıkıntı yaşamadan ürünlerini yurt dışına göndermelerini sağlamak. Bu noktada Bölge Müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yaparız. Taşra teşkilatlarımız çok ciddi bir dönüşüm içinde. Dolayısıyla daha hızlı bir hizmet yapılanmasına gidiyoruz ” şeklinde konuştu. www.tasimacilar.com 06.09.2012 Saat:16:31