MAN 1.350 adet otobüs sattı

MAN 1.350 adet otobüs sattı

MAN, Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyan dev inşaat projelerinin en çok tercih edilen markası konumunda

2015 yılında seyahat otobüsü pazarının, 1.000 adetlik beklentilerin de üzerinde yaklaşık 1.350 adetlik toplam satış rakamı ile biteceği öngörülüyor. Büyüyen bu pazarda, yakıt ekonomisi ile fark yaratan EfficientLine serisi ve 2 akslı 12 metrelik standart otobüste 2+1 VIP dizilimde 38 yolcu koltuğu avantajları sunan MAN ise %16’lık paya ulaştı.

MAN seyahat otobüsü pazarında % 16’lık paya ulaşacak

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz, düzenlenen basın sohbet toplantısında 2015 yılını değerlendirdi, 2016 yılı beklentilerini paylaştı.

Otobüs Pazarı 2015 değerlendirmesi

Yaşanan ve sektörü etkileyen sıkıntılar yaşanan 2015’in, seyahat otobüsü pazarında ‘beklentilerin aşıldığı bir yıl’ olduğunu belirten Eren Gündüz şu açıklamalarda bulundu:

“Seyahat otobüsü pazarının seçim yılı olan 2015’i, 1.000 adetlik bir satış rakamı ile tamamlayacağı öngörülüyordu. Ancak yıl içindeki farklı dalgalanmalara rağmen, öngörülerin de üzerinde satışlar gerçekleşti ve bugün toplam pazarın 1.350 adetler civarında bitebileceğini öngörüyoruz. MAN olarak, gelişen bu pazarda %16 civarında bir pay bekliyoruz.

Sektör yeniden, ancak bu sefer efektif olarak 2+1 VIP otobüse dönüyor. Bu alanda tüm rakipler globalde çok daha az pazar bulabilen 2 aks 13 metrelik otobüs çözümleriyle ürünler sunuyorlar. Ancak sadece MAN olarak biz, hem standart 2 aks 12 metrelik otobüsümüzle 38 yolcu koltuklu olarak, hem de daha rahat koltuk arası mesafeleri ile işletmeci açısından önemli ve rakipsiz avantajlara sahip bir ürün sunabiliyoruz.

Standart koridorsuz yapısı, yolcu bölümündeki tavan yüksekliği ve ileri teknoloji, ultra ince ve ergonomik yolcu koltukları ile kendi segmentinin en ferah araçlarından olan MAN Lion’s Coach EfficientLine, bu önemli avantajını 2+1 VIP yerleşimli, 38 koltuklu modelinde de korudu.

Sunduğu benzersiz avantajlar nedeniyle önemli bir kabul gören bu otobüsümüz, kısa sürede alınan siparişlerin yanı sıra tam 102 adet satış gerçekleştirilerek, sektörün göstermiş olduğu ilgi ve takdiri rakamsal olarak da teyit ettik.

Hem MAN hem de NEOPLAN markalarında sunduğumuz EfficientLine tipi otobüslerimiz, ciddi yakıt tasarrufu ile de sektörün tam da ihtiyaç duyduğu kârlılık sorununa getirdiği güçlü çözüm ile yeni bir dönem başlatmış oldu. EfficientLine serisi otobüsler, her 100 km’de, muadil araçlara kıyasla, 2 – 3,5 litre civarında yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu da, yılda 300.000 km yapan bir otobüs için yaklaşık 30.000 TL’lik yıllık maliyet avantajı getirmektedir.

MAN ailesinin personel ve okul servisi taşımacılığına yönelik olarak geliştirdiği en yeni üyesi olan Lion’s Intercity’nin dünya premier’i bu yıl mart ayında avrupanın en büyük otobüs üretim tesisi olan MAN Ankara fabrikasında yapıldı.

İhtiyaca göre, iki akslı 12 ve 13 metre uzunluklarında seçenekler ile sunulan MAN Lion’s Intercity, rakipleriyle karşılaştırıldığında, otobüs üst yapısının sağlamlığı ile 2017 yılı sonrasında geçerli olacak ECE R66.2 standartına bugünden uyum sağlamış tek modeldir. Ayrıca, esnek ve kapsamlı donanım seçenekleri, rakiplerinden oldukça ileride olan güvenlik ekipmanları ve düşük yakıt tüketim değerleri ile başta okul ve personel taşımacılı olmak üzere standart servis segmentinde her türlü kullanıma uygun en verimli araçtır.

2016 başından itibaren Türkiye’de de Euro 6’nın zorunlu hale gelleceğine dikkat çeken Eren Gündüz, “Marka fark etmeksizin tüm markalarda Euro 6 kaynaklı bir fiyat artışı olacağı için, müşterilerimizin stoktaki araçlar bitene kadar Euro 5 araçları tercih edeceğini biliyoruz. Bu konuda elimizden geldiğince müşterilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.

435,5 milyon euro ciro, 167 milyon euro ihracat

MAN’ın Türkiye’de, 435,5 milyon euro cirosu, 1.797 çalışanı ile güçlü bir şirket olduğunu vurgulayan Gündüz, Ankara tesislerinde üretilen otobüslerin ihracat gelirinin ise 167 milyon euroyu bulduğunu açıkladı.

Bununla birlikte MAN’ın Türkiye’deki yüksek üretim kalitesi ile NEOPLAN’ın tüm modellerinin üretiminin de artık Ankara’ya taşındığını belirten Eren Gündüz, “Mevcut MAN ve NEOPLAN otobüslerinin üretiminde yakalanan kalite ve her açıdan elde edilen verimlilikle, Akyurt’taki tesislerimizde üretilen MAN ve NEOPLAN otobüslerinde önemli bir başarıya imza atıldı. Otobüs segmentinin premium markası NEOPLAN’ın artık tüm modellleri, sadece Ankara’da üretiliyor” dedi.

“MAN araçları, segmentlerinin premium sınıfını oluşturuyor”

MAN araçlarının, segmentlerindeki konumlarına da değinen Gündüz, şunları söyledi;

“MAN’ın kamyon ve otobüsleri, ileri teknolojileri, yüksek kaliteleri, dayanıklı yapıları ve daha birçok özellikleri ile üst sınıf araçları oluşturmaktadır. MAN araçlarının her noktasında, yüksek teknoloji ve birinci sınıf işçilikle, yanma dahil tüm zor şartlara dayanıklı, kaliteli malzemeler kullanılır. İşte tüm bu ve benzer üstün özelliklerinden dolayı MAN araçları, aslında segmentlerinin uygun fiyatlı premium sınıfını oluşturuyorlar.

250 yılı aşkın köklü geçmişi ve tecrübesi ile MAN’ın Türkiye dahil tüm dünyadaki Ar-Ge merkezlerinde, başta motor teknolojileri olmak üzere tüm aksamları, tasarımları, aerodinamik yapısı; daha düşük yakıt sarfiyatı, daha yüksek dayanıklılık, daha yüksek ekolojik hassasiyetler ve daha ekonomik işletme maliyetleri için sürekli geliştiriliyor. MAN kamyon ve otobüsleri, işte bu yüzden alanlarında dünyanın en çok tercih edilen araçları arasında yer alıyor, segmentlerinde standartları belirliyor.

Sektörünün kalite ve teknoloji öncüsü MAN’ın getirdiği son yenilik olan EfficientLine sistemi de ticari araçlar pazarında yeni bir dönem başlattı. EfficientLine’ın tasarruf, ekonomik ve ekolojik avantajları, bu dönemin tercihlerini etkiliyor. EfficientLine araçlar, her açıdan o kadar yüksek bir memnuniyet yaratıyor ki kullananlar, çok kısa sürede yeni siparişler veriyorlar”.

Satış Sonrası Hizmetler’de istikrarlı başarı grafiği

‘Müşterilerinin yaşam boyu iş ortağı olmayı’ hedefleyen MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş.’nin, bu hedefi gerçekleştirmek için sürdürdüğü dinamik, çağdaş satış sonrası politikalarıyla yakaladığı % 86’lik müşteri memnuniyeti oranı ile bu alanda da sektörün zirvesinde olduğunu vurgulayan Gündüz, “MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş., satış sonrası hizmetler ile müşterilerin marka seçimde bir numaralı tercih sebebi olmak için profesyonel ve uzman kadrosu ile geçekleştirdiği; ‘toplam 22.000 saatlik teknik eğitimler’, ‘yetkili servis hizmet noktalarının ulaştığı 52.000 m²’si kapalı olmak üzere toplam 110.000 m²’lik alan’, ‘müşteriler için sosyal tesisler’, ‘24 saat yol yardım hizmeti ve hızı’, ‘yapılan teknik ve idari denetimler’, ‘garanti ve teknik hizmetlerdeki hızlı ve güvenilir çözümleri’, ‘yüksek yedek parça bulunabilirliği’ ile her geçen gün kendini iyileştirip geliştirmeye devam etmektedir. MAN, yetkili servislerinde satılan tüm orijinal yedek parçalarda çok cazip oranlarda fiyat değişiklikleri yaptı. Kasım 2014 itibariyle bazı yedek parça gruplarında % 38’e varan kalıcı indirim, tüm MAN müşterilerinin yüzünü güldürdü. Tüm sektörlerde artan rekabet koşulları, ticari araç kullanıcılarını her konuda tasarrufa zorlarken, MAN kullanıcıları, yaşam boyu ürün maliyeti gözetilerek üretilen; yakıtı koklayan araçlarla, esnek ve ihtiyaca göre bakım aralıklarıyla ve şimdide daha da avantajlı orijinal yedek parça fiyatları ile rekabette çok öne geçiyorlar” açıklamasında bulundu.

İş ortaklarına onarım maliyetlerinde avantaj sağlamak hedefi kapsamında “Eski enjektörünü getir, yenisini yarı fiyatına götür” uygulamasına da değinen Gündüz, “Uygulama kapsamında MAN müşterileri, Yetkili Servislerde enjektör onarımı gerçekleştirmek istediklerinde, araçlarından çıkan enjektörleri verdikleri taktirde, Common Rail yüksek teknolojisine uygun Orijinal MAN Enjektörlerinde 90€ bedelinde indirim alabiliyorlar. Böylece MAN müşterileri, eski enjektörün teslimi ile yeni orijinal enjektöre yaklaşık yarı fiyatına sahip olabiliyorlar“ dedi.

MAN Yaşlandıkça Kazandırıyor!

Yedek Parça Müdürlüğü’nün, özellikle 3 yaş ve üzeri araçlar için çok cazip fiyatlarla motor ve diferansiyel revizyon paketleri sunduğunu da belirten Eren Gündüz, “MAN müşterisi, orijinal parçalarla parça garantisi altında motor revizyonunu son derece uygun fiyatlarla gerçekleştirebilmektedir. Diferansiyel revizyon paketleri de, orijinal parçalar ve MAN parça garantisi ile MAN’ın 3 yaş ve üzeri araçlara sahip müşterilerine sunduğu çok cazip bir uygulama konumunda. MAN, bu paketlerle müşteri sadakatini ön planda tuttuğunu her zaman kanıtlamaktadır. MAN, müşterilerinin yaşam boyu maliyetlerini düşürmeye yönelik iş çözümleri geliştiriyor, sunuyor. Cazip fiyatlarla bakım paketi, onarım paketi, uzatılmış garanti paketi, dönemsel kampanyalar ve özel paketler ile MAN müşterisi aracını kullanırken de kazanmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

MAN TopUsed 2. el pazarında avantajlar sağlıyor

“MAN’ın 2’nci el marka ve organizasyonu MAN TopUsed, deneyimli ve profesyonel kadrosuyla 2’nci el yatırımcısına destek veriyor” diyen Gündüz, “2’nci elde güvenilir araç piyasası oluşturmayı hedefleyen ve müşterilerinin beklentileri doğrultusunda uygun çözümler sunan MAN TopUsed, ‘İkinci Ele İkinci Şans’ sloganıyla yeni bir uygulama başlattı. Uygulama kapsamında MAN TopUsed, her marka kamyon ve otobüsü takas olmaksızın doğrudan satın alıyor” diyerek, 2. el pazarının kurumsal markası olan MAN TopUsed’in, sunduğu 24 aya varan garanti avantajına da dikkat çekti.

Yıllardır faaliyetlerini Ankara tesislerinde sürdüren MAN TopUsed’in, 2014 itibariyle İstanbul İkitelli Şubesi’nde ve 2015 itibariyle Tuzla Bayisinde 2’nci el otobüs ve kamyon alım satım faaliyetlerine başladığını açıklayan Gündüz, “Böylece Trakya, Güney Marmara ve Batı Karadeniz müşterilerinin MAN TopUsed hizmetlerinden daha kolay faydalanması sağlanabilecektir” şeklinde kunuştu.

MAN, Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyan dev inşaat projelerinin en çok tercih edilen markası konumunda

Düzenlenen Basın Toplandısı’nda değerlendirmelerde bulunan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, 2015 yılı Kasım ayı sonu itibari ile 12 ton üstü kamyon pazarı gelişimine bakıldığında; bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık %10 luk bir gelişim gözlendiğini belirtti. 2015 yılında pazarın adetsel satış boyutunun da, 2014’e göre daha yüksek olarak gerçekleşeceğine dikkat çeken Serkan Sara, “MAN kamyon ise geçen seneye göre satışlarını, pazar ortalamasının da üzerine çıkarak %12 artırmıştır. 2015 yılında Türkiye’de her iki seçim öncesi pazarın yavaşladığı gözlemlenmiştir. Yoğun ihracat yapılan ülkelerde ise olumsuz gelişmeler yaşanmaktadır. 2015 yılındaki bütün bu sıkıntılara karşın pazar, büyük inşaat projelerinin etkisi ve Euro 5 motorlu araçların üretiminin bu yıl son bulacak olması ile geçen seneye göre artırmıştır” açıklamasında bulundu.

Rekabetin çok yoğun yaşandığı bu değişken pazarda MAN, yüksek kalitesi, müşteri odaklı çözüm önerileri ve müşteri memnuniyetine verdiği önem ile bir adım öne çıktığına vurgu yapan Serkan Sara, “’Müşteri velinimetimizdir’ anlayışı, henüz üretim aşamasında etkili olmuş ve müşteri odaklı araç üretimini zorunlu hale getirmiştir. Efficientline serisi çekilerimiz de, bu anlayış ile üretilmekte ve üstün özellikleri ile sektörü adeta şekillendirmektedir. Yaşamboyu maliyetlere bakıldığında ise MAN; yakıt ekonomisi, uzun ömürlü olması ve daha az yıpranması ile fark yaratmıştır. Yaptığımız müşteri memnuniyeti araştırmalarında araçlarımız ile ilgili olarak halihazırda çok yüksek olan memnuniyet sonuçlarımız her geçen yıl daha da artmaktadır” şeklinde konuştu.

Serkan Sara, Almanya da her sene yapılan TUV Ticari Araçlar Arıza Raporu çalışmasına göre MAN’ın Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da lider konumda olduğunu da vurguladı.

Kamyon Pazarı 2016 yılı öngörüleri

2016’nın ilk yarısında EURO 5 araçların satışlarının devam edeceğini, yılın ikinci yarısında ise EURO 6 araçlar ile tüketicilerin tanışacağını hatırlatan Sara, “EURO 6, bizim Türkiye’de öncülük ettiğimiz bir üründür. Türkiye yollarında şu anda ençok çalışan EURO 6 araçlar, MAN logosunu taşımaktadır. EURO 6 araçlar teknoloji ağırlıklı araçlardır. Teknolijinin olduğu yerde ise MAN her zaman başarılıdır ve öncülük yapmaktadır. EURO 6 ile bunu tüm Türkiye’de bir kez daha ispatlayacağız” dedi.

Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin Euro 6 teknolojisi ile ve daha verimli araçlarla tanışacağının altını çizen ve MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Euro 6’da kullanılan commonrail motor teknolojisi, bizim uzun yıllardır kullandığımız bir teknoloji. Bu konuda MAN olarak ciddi deneyimimiz var. 

MAN’ın üstün özelliklerinin yanı sıra rakiplerine göre en büyük avantajlarından biri de; geniş ürün yelpazesidir. Sektörün ihtiyaç duyduğu tüm araç tipi ve versiyonlarına, araçlarda herhangi bir tadilat veya adaptasyona gerek kalmadan cevap verebiliyoruz. Önümüzdeki 10 yılda da yeni teknolojiler, yeni ürünler, kapsamlı hizmetler ile yeni lokasyonlarda müşterilerimiz ile iç içe olmayı planlıyoruz. EURO 6 ile daha geniş ürün gamı ile müşterilerimizin taleplerini karşılıyor olacağız.

MAN, araçlarında yaptığı geliştirmelerin yanı sıra ‘Yaşamboyu iş ortağı’ olarak gördüğü müşterilerinin işletme maliyetlerini en aza indirmek üzere özel eğitimler veriyor, sistemler geliştiriyor.

Bunun son örneği de bu yıl Türkiye’de ilk kez kullanılan ‘MAN Telematics’ sistemidir. Özel geliştirilmiş filo yönetim sistemi ‘MAN Telematics’, alışılagelmişin dışında kullanıcı, araç ve güzergah ile ilgili tespitlerde bulunuyor ve net sonuçlar sunan raporlamalar yapıyor. Örneğin araç kullanıcısının eksik olduğu ya da hatalı olduğu noktaları belirliyor ve bu konuda verilecek eğitimlerle en ideal sürüş şartlarına ulaşılması sağlanıyor. Ya da güzergaha ilişkin detaylı bilgiler ile kat edilen her kilometre başına tüketilen yakıt ya da maliyet tespit edilebiliyor.

MAN Türkiye pazarına olan inancı ve tüketicilere en doğru aracı sunma azmi ile yeni teknolojileri türkiye ye getirmede lider marka olmaya devam edecektir“.

 

03-eren-gunduz.jpg

 

02-serkan-sara_eren-gunduz.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.