MAN bayilerin ikincisi de yine MAPAR

MAN bayilerin ikincisi de yine MAPAR

MAN bayii MAPAR, kendi içinde de bir rekora imza attı. MAPAR Bursa Genel Müdürü Tanju Nayır, MAN bayileri içindeki liderliği kimseye kaptırmayarak 2012 Servis değerlendirmesinde 1’inciliği ve 2’inciliği paylaştığını dile getirdi.

İlk 3’e girmek için belli kriterleri karşılamış olmak gerektiğinin altını çizen Nayır, 5 maddenin bu konuda ana unsur teşkil etiğini bunları sıralamasında ise, Tesisin durumu, Müşteri memnuniyeti, yedek parça bölümü, Hizmet kalitesi ve kapasitesi, servis yönetim süreçleri ve hedeflerinin tek tek puanlandırılarak sınıflama yapıldığını söyledi.

MAPAR Bursa genişlemeye devam ediyor

Bin puan üzerinden yapılan değerlendirmede yükseldiklerini söyleyen Nayır, “Tesisten 200 puan, servis yönetim ve süreçlerden 200 puan, müşteri memnuniyeti 200 puan, hizmet kalitesi ve kapasitesinden 200 puan ve yedek parça bölümünden 200 puan. Yani 1000 puan üzerinde bir değerlendirme yapılıyor” dedi.

Müşteri memnuniyetinin ön planda olduğu MAPAR Servislerinde araçlarını bakıma sokan sürücüler araçları bakımdan çıkana kadar lüks otel konforunda, bayii içinde müşteriler için özel hazırlanmış alanlarda dinlenme fırsatı da buluyor.

10 kişiden 72 kişiye hızla büyüyen bir kadro

Müşterilerine kaliteli hizmeti sunmayı amaç edinen MAPAR, kısa sürede orijinal yedek parça ve uzman servisiyle, profesyonel kadrosuyla, işini seven, deneyimli ekibiyle kaliteli hizmeti en kısa sürede vermek için kendi içinde yarışıyor. 7/24 çalışan gezici servisi ile “Müşterilerimiz neredeyse bizde oradayız” sloganıyla hareket eden MAPAR elemanlarının güvenliğine de son derece önem veriyor.

Bursa da 5 bin 600 metre karelik bir alanda 2009 yılından beri faaliyette olduklarını söyleyen Tanju Nayır, alan olarak büyüyemediklerini belirterek, servis içinde genişlediklerini söyledi.

Servis içinde yapılacak yeni eklemelerde kısa sürede daha fazla aracı müşteriye hazır hale getirebileceklerinin altını çizen Nayır, genişleyen servisle ilgili olarak şunları söyledi: “Servisin içinde genişlemeler oldu. Depodan bir kısmını motor haneye almak gibi değişiklikler yapıldı. Ayrıca tesisimizin en büyük kısmını kaplayan kaporta, boya karoser bölümünü buradan ayırmak için planladığımız bir inşaatımız var. Burayı tesisin içinden ayırarak ayrı bir yerde yapmak istiyoruz. Çünkü çok sıkışığız. Her şey çok iç içe. Gelen müşteriye de kolaylıklar sağlıyoruz. Müşterilerimizi de servisimizde ağırlıyoruz. Genişleyeceğiz. Ama genişlememiz için işlerimizin iyi olması lazım. 1’inci ve 2’nciliklerin devam etmesi lazım. Bu büyük bir gurur.”

Tanju Nayır, Tesis içinde aynı anda 30’a yakın araca işlem yapıldığını ifade ederek, iş yoğunluğunun artması halinde ekibe yeni kişilerin ekleneceğini, şu anki ekibin ise72 kişiden oluştuğunu söyleyerek “2009 Nisan ayında başladığımızda 10 kişiydik. Şimdi ise stajyerlerimizle birlikte 72 kişiye ulaştık. Bu bizi mutlu ediyor. Kadro yükseldikçe ekmek verdiğimiz insan sayısıda artıyor. O sayede bizde mutlu oluyoruz” dedi.


CNG’li araçlar İstanbul yollarında

2012 yılı araç satışları hakkında da bilgi veren MAPAR Bursa otomotiv Sanayi Ticaret Ltd.Şti. Genel Müdürü Tanju Nayır, 2012 yılında 421 adet kamyon, 145 adet sıfır Otobüs sattıklarını ve 2’nci el araçlarda da satışların çok iyi olduğunu belirterek 178 adet otobüsün satıldığını ifade etti.

Kamu satışlarında MAN ile birlikte hareket ettiklerini belirten Nayır, Beyoğlu Otobüsçüler Derneği (BEYODER)’e 17 adet CNG’li araç verdiklerini söyleyerek “31 Aralık’ta İstanbul Alibeyköy’de CNG dolum tesisleri devreye geçti. Araçlar Kasım ayında zaten hazırdı. Alt yapıdan dolayı araçlar İstanbul’a verilemedi. Dolum tesisleri çoğaldıkça talep çoğalacak” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Tanju Nayır: “2014-2015 yılında otobüs satışları artacak”

2011 yılının 2012 yılından daha verimli geçtiğinin altını çizen Nayır, 2011 yılında birçok firmanın filosunu zaten değiştirmiş olduğunu ve bu değişimden dolayı firmaların en az 3 yıl daha araçlarını değiştirmeyeceklerini öngördüğünü, 2014-2015 yılında ise otobüs satışlarında yüksek rakamlara ulaşacaklarını söyledi.

MAN’ın Euro 6 normunda EEV motorunun piyasaya çıktığını hatırlatan Nayır, artık otomatik vitesin standart hale geleceğini söyleyerek “ Zaten EfficenLine çekicilerde, TGS kamyonlarda otomatik vites uygulanmaya başlandı” dedi. MAPAR içinde farklı bayilerinde açılabileceğini söyleyen Nayır, Bursa ve İzmir’den sonra İstanbul veya Ankara’da da bayilerin açılabileceğini belirtti.

“Otobüsçülük bir hastalık”

Otobüsçülüğün zor ama bağımlılık yapan bir meslek olduğunu ifade eden MAPAR Bursa Genel Müdürü Tanju Nayır, vazgeçilmesi zor olan bu meslekte müşterilerinin her zaman yenilikçilikten yana olduklarını söyledi.

Turizm’e yönelik yapılan satışlarda Fortuna’nın çok iyi performans sergilediğini belirten Nayır, araç alımında en iyi dönemin Nisan ayına kadar geçen zaman olduğunu söyleyerek ”Otobüsçüler için en iyi dönem Nisan’dan sonrasıdır. Nisan’da araçların hazır olması lazım” dedi.

Oya KAYA 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.