MAN Genel Kurulu Almanya’da gerçekleştirildi

MAN Genel Kurulu Almanya’da gerçekleştirildi

MAN’ın Genel Kurulu Almanya’nın Münih kentinde düzenlendi. Genel Kurulda konuşan MAN SE Yürütme Kurulu Sözcüsü Georg Pachta-Reyhofen, “orta ve uzun vadede karlı ve uluslararası bir büyüme için mükemmel şanslar görüyorum” dedi.

MAN’ın Almanya’da gerçekleşen Genel Kurulu’nda konuşan MAN SE Yürütme Kurulu Sözcüsü Dr. Georg Pachta-Reyhofen, MAN şirketinin küresel gereklilikler için doğru ürünlere sahip olduğunu belirterek nakliye ve enerji alanında teknolojik olarak lider kuruluşlardan biri olduğunu ifade etti.

Nakliye ve Teknoloji alanlarına odaklanmanın nüfus artışı ve şehirleşme, küreselleşme ile çevre ve iklim koruma gibi trendlerin bir sonucu olduğunu belirten Georg Pachta-Reyhofen, küresel çapta faaliyet gösteren bir kuruluş olarak bu trendleri kendi lehimize kullanma şansına sahibiz. Bu sebepten dolayı orta ve uzun vadede karlı ve uluslararası bir büyüme için mükemmel şanslar görüyorum. Biz bu stratejiyi takip etmeye devam edeceğiz ve karşımıza çıktıkları yerlerde bu imkânları kullanacağız” şekilde açıklama yaptı.

2013 yılının zorlu dönemi Güney Amerika’dan gelen siparişlerle aşıldı

2013 yılının birinci çeyreğinin MAN için zor bir dönem olduğunu ifade eden Georg Pachta-Reyhofen, bunun sebebini ise ekonomik çevre şartlarındaki olumsuzluklara bağladı. Georg Pachta-Reyhofen sözlerini şöyle sürdürdü: “Konjonktürde kayda değer bir toparlanma kaydedilmemiş, gemi yapımı ve ticari araçtaki durgunluk halen devam etmektedir” değerlendirmesinde bulunmasına rağmen Güney Amerika’dan gelen siparişlerin geçen yılın aynı dönemindeki seviyeleri bulduğunu belirtti.


İktisadi ortamda güvenin tam anlamıyla oturmadığını vurgulayan Georg Pachta-Reyhofen, şunları kaydetti: “Örneğin Avrupa’daki devlet borçları krizi uzun süreden beri hala belirsizliğini korumaktadır. Yılın birinci yarısında Avrupa ticari araç satışları tahminen önceki yılın aynı dönemindeki ruhsat sayısının gerisinde kalacaktır. Buna karşın Brezilyada bir toparlanma olacağını düşünüyoruz. 2012 yılındaki düşük sipariş girişlerinden sonra Enerji Mühendisliği faaliyet alanında da 2013 yılı cirosunda bir gerileme beklenmektedir. Bu alanda satış gelirleri önemli ölçüde kötüleşecektir ve bugünkü bakış açısına göre sadece biraz pozitif olacaktır. Bunun sebepleri her şeyden önce marin sektöründeki gerileyen lisans işlemleri, beklenenden daha kötü gelişen satış sonrası işlemler, yüksek rekabet baskısı ve elektrik santrali ticaretindeki yüksek endişelerdir. Tüm MAN Grubu için bu 2013 yılında geçen yıl seviyesinde bir ciro ve bariz şekilde daralmış bir faaliyet karı anlamına gelmektedir. Buna göre hasılat gelirleri 2012 değerinin oldukça altında kalacaktır.”

‘Her çöküşte öncekiden daha güçlü çıktık’

Karakteristik konjonktür dalgalanmalarının Ticari Araç ve Makine İmalatı İşletmesi için daima işin bir parçası olduğunu ifade eden Georg Pachta-Reyhofen bu sebepten dolayı olumsuzluklarla çok iyi baş edebileceklerini aktararak “bununla nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Bunu geçmişte de defalarca kanıtladık ve her konjonktür çöküşünden genellikle öncesinden daha güçlü olarak çıktık“ açıklamasında bulundu.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.