MAN TGS EfficentLine görücüye çıktı

MAN TGS EfficentLine görücüye çıktı

MAN yeni ağır ticari aracı olan TGS EfficentLine’ın tanıtım toplantısını görkemli bir törenle İstanbul Refresh The Venue’de gerçekleştirdi.

MAN ağır ticari araçlar ailesine yeni katılan TGS EfficentLine çekici, çevreci özelliğinin yanı sıra, 150 bin km'de, 18 bin litreye kadar dizel yakıt tasarrufu sağlayan özellikleri ile öne çıkıyor. “7 tonluk dev kamyon sahneye roketle inecek“ sloganı çerçevesinde gerçeklerleştiren lansmanda MAN TGS EfficentLine muhteşem bir ışık şov ile katılanların beğenisine sunuldu.


MAN’ın yeni yıldızı TGS EfficentLine için İstanbul Refresh The Venue’de düzenlenen tanıtım toplantısına, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. CEO'su K. Tuncay Bekiroğlu, MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Direktörü D. Eren Gündüz ve Kamyon Satış Müdür Serkan Sara ile çok sayıda davetli katıldı. “Sektörde standartlar yeniden belirlenecek”
Toplantıda konuşan MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. CEO'su K. Tuncay Bekiroğlu, yeni TGS EfficentLine çekicilerin sektörde standartları yeniden belirlediğini ifade etti. Bekiroğlu konuşmasında, yakıt tasarrufu ve çevreci özellikleri ile öne çıkan TGS EfficentLine çekicilerin uluslararası nakliyecilerin beklentilerine en üst düzeyde cevap verirken, yurtiçi taşımacılık pazarından önemli derecede pay alacağına inandıklarını ifade etti. MAN TGS EfficientLine çekicilere, MAN Finance avantajları ile çok cazip koşullarda sahip olmanın mümkün olacağını da belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. CEO'su K. Tuncay Bekiroğlu, “Türkiye pazarına giren TGS EfficientLine sektörün öncelikli tercihi olacaktır. Satış ve satış sonrası hizmetlerde MAN kalitesini tercih ederek yatırımlarına MAN ile devam edecek müşterileri için MAN Finance cazip avantajlar sunmaktadır” dedi. “TGS EfficentLine’da MAN tecrübesini ortaya koydu”
MAN’ın her zaman sektörde ilkleri başaran bir üretici olduğunu dile getiren MAN Kamyon Satış Müdürü Serkan Sara ise, TGS EfficentLine çekici hakkında açıklamalarda bulundu. Sara, “TGS EfficentLine’ın adından da anlaşılabileceği gibi verimli bir seri. Yıllardır daha ekonomik ve daha verimli araçlar üretmek için çalışan MAN bütün tecrübesini bu araçta ortaya koydu. Bu araçta aerodinamik olarak ciddi değişiklikler var. 500 kilo daha hafif bir araç olduğu için daha çok yük taşınabilir. Bu sektörün en fazla yük taşıma kapasitesine sahip çekicisi ve aynı zamanda an az yakıt harcayan aracı. 6700 kg olan bu araç da, ZF otomatik şanzıman kullanıldı. Bu şanzıman en zor şartlarda kullanıldı ve ciddi verim sağladı” Aracın fiyatı konusunda açıklama yapan Saka, bu özelliklere sahip diğer araçlardan 10 bin Euro’luk bir fiyat avantajının olduğunu da ifade etti. MAN TGS EfficientLine’ın çevreci ve teknik özellikleri;
Aerodinamik yapıda, en yüksek konfor ve güvenlik tasarımı ile üretileni TGS EfficentLine çekicilerde yakıt tüketimini yüzde 3 azaltan aerodinamik özelliği bulunmaktadır. Euro 5 Modern Common Rail Diesel Motorları daha az yakıt tüketerek daha fazla randıman üretebilmekte ve daha uzun bir ekonomik ömür sunmaktadır. TGS EfficentLine çekicilerde MAN Euro 5’in sınır değerlerini yakalayabilmek için, teknik mükemmelliği, müşterilere yönelik ekonomik avantajlar ile birleştiren yaratıcı egzoz sistemleri geliştirmiştir. Abdullah KARLIDAĞ / Oya KAYA www.tasimacilar.com 06.06.2012 / 10:46